Prajitura parfumata cu caise si cirese

Postat de momo121 in Dulciuri
15 Iul 2016 | 2754 vizualizari
Prajitura parfumata cu caise si cirese

O prajitura numai buna pentru acest sezon, cu parfum imbietor de fructe coapte la cuptor si cu un gust nemaipomenit de bun :x  mmmm 

Ingrediente

  • 5 oua
  • 1 varf de cutit de sare
  • 150-180g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • esenta de rom
  • 125g iaurt cu gust de caise
  • 250g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 50ml ulei
  • 1 lingura cacao
  • 250g caise
  • 1 mana buna de cirese
  • zahar pudra

Mod de preparare

       Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea, pe urma adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam pana se topeste tot zaharul. Punem si galbenusurile unul cate unul, mixand continuu, apoi punem iaurtul, esenta de vanilie si rom (dupa gust), mai mixam putin, apoi adaugam uleiul in fir subtire si la sfarsit faina amestecata cu praful de copt.Amestecam pana incorporam bine toate ingredientele.

       Intr-o tava dreptunghiulara punem hartie de copt, apoi asezam jumatati de caise pe toata suprafata tavii, dupa care rasturnam compozitia de oua, pastrand cateva linguri, pe care le amestecam cu cacao si punem din loc in loc aluat maro, iar cu dosul unei linguri marmoram putin suprafata. Asezam si ciresele curatate de samburi si dam tava la cuptorul incins pentru 35-40 minute!

      Cand este gata o rasturnam pe un platou sau tocator ( in functie de marimea tavii), o lasam sa se raceasca putin, apoi o pudram cu zahar pudra!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura parfumata cu caise si cirese" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tort de clatite cu ciocolata si capsuni

Postat de caroline

Tort de clatite cu ciocolata si capsuni

Incepem prin a prepara aluatul pentru clatite :  Punem intr-o craticioara untul, laptele si ciocolata maruntita. Asezam pe foc mic si amestecam continuu pana ce ciocolata s-a topit iar...

Citeste continuarea

Strudel cu fructe de padure

Postat de timea

Strudel cu fructe de padure

Punem fructele intr-un vas, amestecam cu zaharul si lasam sa fiarba 2-3 minute. Adaugam amidonul dizolvat in putina apa rece. Amestecam pana se ingroasa si luam de pe foc.  Foile de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.07.2016, 11:52
buna
la 15.07.2016, 11:54
Foarte buna!
la 15.07.2016, 11:56
Multumesc!
la 15.07.2016, 12:01
Buna!
la 15.07.2016, 12:46

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking