Prajitura pufoasa cu capsuni

Postat de amalia01 in Prajituri
5 Aug 2015 | 4412 vizualizari
Prajitura pufoasa cu capsuni

Am intrebat-o pe micuta mea cum arata prajitura perfecta. Raspunsul ei m-a uimit: branzica, ciocolata si capsuni. Asa a iesit...

Ingrediente

  • a. blat
  • 4 oua mari
  • 20 lg de faina
  • 4 lg gris
  • 24 lg lapte
  • 20 lg ulei
  • 20 lg zahar
  • 1 plic zahar vanilat Dr Oetker
  • 1 plic praf de copt
  • 2 lgt zeama de lamaie
  • 2 lg cacao Dr. Oetker

b. crema de branza

  • 1 cutie crema de branza Delaco
  • 250 ml frisca vegetala

c. jeleu de capsuni

  • 2 lg sirop de capsuni
  • 1 plic gelatina decor Dr. Oetker
  • 5 lg apa

Capsuni pentru decor.

Mod de preparare

Blatul
Tava pentru prajituri o tapetezi cu hartie pentru copt.
Bati ouale intregi cu zaharul si zaharul vanilat cu ajutorul mixerului. Adaugi uleiul, apoi laptele.
La urma adaugi faina  si grisul. Stingi praful de copt cu zeama de lamaie.
Jumatate din compozitie o torni in tava iar in cealalta adaugi cacaoa si o torni peste compozitia galbena.

Dai tava la cuptorul preincalzit si lasi cca 40 de minute( verifici cu o scobitoare).
Cand s-a copt il lasi sa se raceasca in tava, ideal pana a doua zi( daca nu ai timp, lasa-l macar 3 ore).
Scoti blatul din tava si il tai pe jumatate.

Crema
Bati frisca si apoi adaugi crema de branza.

Jeleul de capsuni- se prepara doar dupa ce ai montat prajitura!
Gelatina o dizolvi in amestecul de sirop cu apa si pui la foc mic. Amesteci cu un tel mic si lasi sa fiarba 1 minut, apoi o dai la rece 2 minute, dupa care o torni cu o lingura mare peste fructe.

Montare:
Peste prima jumatate de blat asezi jumatate din cantitatea de crema , apoi acoperi cu celalalt blat. Intinzi restul de crema. Fructele le speli si le tai in jumatati, apoi le asezi peste crema.
In acest moment prepari jeleul si il torni peste fructe.
Dai totul la rece pentru 3 ore.

Servesti prajitura in portii cat vrei tu de mari.

 

P.S. Poti inlocui capsunile cu ce fructe vrei tu: zmeura, afine, nectarine...

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura pufoasa cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura pufoasa cu capsuni

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura pufoasa cu capsuni

Spalam bine capsunile, le stergem cu un servetel. Indepartam coditele, le taiem in sferturi, daca sunt mai mari le taiem in mai multe bucati. Galbenusurile le mixam spuma cu zaharul. Incorporam...

Citeste continuarea

Desert cu fragi

Postat de Constelatialeu

Desert cu fragi

Lasam aluatul la dezghetat, apoi il decupam cu o forma, a mea semana cu o margareta, apoi am asezat fiecare ''margareta'' pe forme de silicon, pe care le-am intors invers, sa obtin efectul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.08.2015, 21:17
la 05.08.2015, 21:24
ce bine arata!!
la 05.08.2015, 21:28
la 05.08.2015, 21:42
imi place
Stie micuta ce stie...
la 06.08.2015, 17:23
Vreau si euuuu

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking