Prajitura pufoasa cu nutella

Postat de caroline in Dulciuri
6 Aug 2015 | 7152 vizualizari
Prajitura pufoasa cu nutella

Am folosit reteta de la prajitura cu lapte cald ... una din cele mai pufoase prajituri care ramane la fel de pufoasa si dupa cateva zile ... iar daca mai combinam si pepitele de ciocolata si nutella atunci sigur nu poate fi decat o bunatate :)

Ingrediente

  • 3 oua
  • 170 gr zahar
  • 180 gr faina alba tip '00'
  • 120 ml lapte
  • 60 gr unt
  • 1\2 plic praf de copt
  • un varf de sare
  • 3 linguri pepite de ciocolata
  • 4 linguri cu Nutella

Mod de preparare

Punem intr-un bol ouale impreuna cu zaharul si un varf de sare si mixam la viteza maxima pana ce devin spumoase si se deschid la culoare iar zaharul s-a topit . 

Sperat amestecam faina cu praful de copt si le adaugam in bolul cu oua. Amestecam usor .

Punem intr-un ibric laptele impreuna cu untul si dam la foc mic pana ce laptele se incalzeste iar untul s-a topit. 

Laptele cald il turnam in compozitia cu oua si amestecam bine toate ingredientele.

Tapetam o tava rotunda pentru cuptor cu hartie de copt.

Turnam compozitia in tava si presaram apoi pepitele de ciocolata.

Dam tava la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pana ce prajitura se coace si la suprafata prinde o culoare usor maronie. Pentru siguranta faceti testul cu scobitoarea : introduceti o scobitoare in compozitie. Daca  scobitoarea ramane curata inseamna ca prajitura este gata, daca pe scobitoare a ramas din compozitie inseamna ca trebuie sa mai lasati prajitura la cuptor pentru alte cateva minute.

Cand prajitura este gata, o scoatem din cuptor si o lasam sa se racoreasca.

Taiem prajitura in doua parti egale pe orizontala si ungem straturile intre ele cu nutella.

Feliem prajitura dupa placere si servim. 

Pofta buna ! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura pufoasa cu nutella" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (41)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Felii de cozonac cu sos de caramel sărat și înghețată

Postat de Bucataras

Felii de cozonac cu sos de caramel sărat și înghețată

Iata cum se prepara Felii de cozonac cu sos de caramel sărat și înghețată: Rumeniți ușor fulgii de migdale, apoi puneți-i deoparte.   Pregătirea Sosului de Caramel...

Citeste continuarea

Budinca de paste cu branza la cuptor

Postat de RuxyRux

Budinca de paste cu branza la cuptor

Spaghetele se fierb timp de 3 minute( sau cat este indicatia de pe cutie) si se scurg de apa, se pune untul si branza si se amesteca bine cu o spatula. Se bat ouale cu smantana si cu laptele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.08.2015, 13:13
Delicioasa P.S Ai mare curaj sa folosesti cuptorul pe caldura asta
la 06.08.2015, 13:14
iarasi ne omori)
la 06.08.2015, 13:25
buna
la 06.08.2015, 13:28
yammmiiii...
la 06.08.2015, 13:40
buna buna

Vezi toate comentariile (41)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking