Prajitura pufoasa cu visine

Postat de margo in Prajituri
24 Iun 2015 | 6757 vizualizari
Prajitura pufoasa cu visine

Este o prajitura foarte aromata,pufoasa,umeda,moale.Visinele sunt deliciul acestei prajituri,acompaniate de ciocolata.Se face foarte usor si repede.

Ingrediente

  • 6 oua,
  • 400 ml smantana,
  • 400 gr zahar,
  • 400 gr faina,
  • 2ling cacao,
  • 1 praf de copt,
  • 1 praf sare,
  • esenta de vanilie,
  • esenta de rom,
  • coaja de lamaie,
  • 200 gr visine.
  • Glazura:
  • 100 gr ciocolata menaj,
  • 1 lingura ulei,
  • 2-3 linguri lapte

Mod de preparare

Ouale se mixeaza cu praful de sare si zaharul.Se mixeaza bine pana devine o crema spumoasa.Smantana,daca e prea groasa,se subtiaza cu putin lapte.Trebuie sa fie fluida.Se adauga peste oua si se mixeaza in continuare.La urma,se adauga faina amestecata cu praful de copt.Se incorporeaza incet,amestecand cu o lingura.

             Compozitia se imparte in doua.In prima jumatate se adauga cacao si esenta de rom.In cea de-a doua,esenta de vanilie si coaja de lamaie.

             Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se toarna compozitia maro si peste ea cea galbena.Deasupra se presara visinele curatate de samburi si scurse bine de zeama.Se da totul la cuptorul dinainte incins.Pentru a vedea daca e gata,se face testul scobitorii.Cand e gata se scoate din cuptor.

              Ciocolata se topeste pe foc impreuna cu laptele si uleiul.Calda,se toarna peste prajitura si se intinde frumos pe toata suprafata.

              Se lasa in tava sa se raceasca si sa se intareasca glazura,apoi se portioneaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura pufoasa cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert prajitura pufoasa cu visine

Postat de robert_badica

Desert prajitura pufoasa cu visine

Ouăle se mixează cu praful de sare şi cu zahărul până când îşi dublează volumul. Se adaugă laptele şi uleiul, iar apoi făina cernută şi amestecată cu praful de copt....

Citeste continuarea

Desert prajitura pufoasa cu visine si cirese

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura pufoasa cu visine si cirese

Am scobit visinele si le-am lasat la scurs, am scobit si ciresele. Am separat albusurile de galbenusuri, galbenusurile impreuna cu uleiul si esenta de vanilie le-am mixat bine. Albusurile cu un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.06.2015, 21:30
O bunatate
la 24.06.2015, 21:32
la 24.06.2015, 21:33
Faina !!!
la 24.06.2015, 21:37
la 27.06.2015, 10:16

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking