Prajitura Punsch

Postat de Moni_alex in Dulciuri
15 Iun 2015 | 3892 vizualizari
Prajitura Punsch

Prajitura de origine germana cu glazura roz, bine insiropata cu gust de rom si lamaie.

Ingrediente

  • 7 oua
  • 180 grame de zahar
  • 4 linguri de apa rece
  • un praf de sare
  • 175 de grame de faina
  • 120 de grame de nuci macinate
  • 150 de grame de gem de caise
  • coaja razuita fin de la o lamaie
  • 40 de grame de stafide (optional)
  • 4 linguri de rom
  • 80 de grame de zahar pudra
  • 2 linguri de zeama de lamaie
  • un strop de suc de sfecla rosie

Mod de preparare

Se separa ouale, 6 albusuri cu cele 4 linguri de apa rece si un praf de sare se bat spuma tare (un albus se pastreaza separat pentru glazura). Se adauga o lingura de zeama de lamaie apoi treptat cate o lingura 120 de grame de zahar si se bate tare cu telul pana cand se obtine o spuma tare care nu mai cade de pe tel si zaharul s-a dizolvat complet.

Cele 7 galbenusuri se bat putin cu furculita si se adauga peste albusurile batute spuma, impreuna cu faina si coaja rasa de lamaie. Se amesteca  usor cu o spatula sau o lingura pe verticala. 

Compozitia se toarna intr-o tava de 25/35 cm care se tapeteaza cu hartie de copt si se niveleaza bine. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade si se coace 25-30 de minute.Se face testul cu scobitoarea, daca iese curata atunci e copt blatul.

Blatul se scoate din tava si se lasa sa se raceasca complet. 

Cat timp se coace blatul, se pregateste umplutura: gemul de caise se amesteca cu nucile macinate apoi se adauga stafidele (optional) inmuiate in rom si bine scurse.

Pana se raceste blatul, se pregateste un sirop astfel: 100 de ml. de apa se fierb cu 60 de grame de zahar pana se dizolva complet zaharul. Se da la o parte de pe foc si se adauga o lingura de zeama de lamaie si romul. 

Cu o forma de  aprox 5 cm. diametru se decupeaza bucatele rotunde din blatul racit.

 Toate resturile de blat ramase se rup in bucatele mici si se pun intr-un castron. Se insiropeaza bucatelele de blat cu 2/3 din siropul pregatit si se amesteca cu compozitia de gem si nuca.

Rondelele decupate se taie in doua pe latime. Se aseaza in forma cu care s-au decupat sau intr-un pahar mic cu aceeasi dimensiune o jumatate de rondeluta si se stropeste usor cu siropul ramas sau cu pensula. Se preseaza deasupra cate o lingura de umplutura (ar fi bine sa se imparta umplutura dinainte in parti egale cate rondele s-au decupat) iar deasupra se pune cealalta  jumatate de rondea de blat, se preseaza bine si se insiropeaza usor.

Albusul ramas se freaca intr-un castron cu zaharul pudra si o lingura de zeama de lamaie pana cand compozitia se ingroasa si se coloreaza cu suc de sfecla rosie pana se obtine o culoare roz si se glazureaza prajiturelele pe partea superioara si putin pe lateral.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Punsch" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert budinca caramel

Postat de cristeena20

Desert budinca caramel

E o budinca simpla, dar ca sa iasa perfect trebuie sa respectam anumite amanunte. Punem laptele la fiert cu coaja de lamaie. Intre timp facem caramel cu zahar ars si ungem forma de budinca...

Citeste continuarea

Prajitura cu banane, ananas si nuca de cocos

Postat de Oana

Prajitura cu banane, ananas si nuca de cocos

Maruntiti biscuitii cu ajutorul unui robot de bucatarie Intr-un bol amestecati biscuitii cu untul topit, scortisoara si cacao si rasturnati compozitia intr-o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.06.2015, 23:09
la 15.06.2015, 23:39
la 16.06.2015, 00:27
Cu aromele ce-mi plac
la 16.06.2015, 06:11
Ce aromata!
la 16.06.2015, 06:18

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking