Ingrediente
- blat:
- 200 g biscuiti
- 150 g unt
- 200 g miez de nuca prajit si maruntit
- crema 1:
- o cana de frisca lichida
- 3 plicuri de zahar vanilat
- 100 g branza de vaci,
- 1 lingura de iaurt,
- un plic de gelatina(10 g),
- cereale cu ciocolata nesquik
- crema 2:
- o cana de frisca lichida ,
- 3 pliculete de zahar vanilat,
- 2 linguri de piure de castane,
- 2 linguri de pudra de roscove,
- un plic de gelatina(10 g)
- decor:
- bobite de cereale de ciocolata,
- rulouri de napolitana umplute cu crema de vanilie.
Mod de preparare
Se maruntesc biscuitii si miezul de nuca (lasam bucati mai marisoare) si le framantam cu o lingura cu margarina topita.
Intindem in strat uniform in forma circulara de tort cu inel detasabil, presam bine cu dosul unei linguri si infigem in blatul moale, cu grija pe marginea tortului, rulourile de napolitana (eu le-am taiat in jumatati), una langa alta. Se mixeaza frisca cu zaharul vanilat pana se intareste, adaugam lingura de iaurt si branzica dulce si mixam bine.
Se topeste la bain marie gelatina hidratata cu apa rece, se toarna in crema in fir subtire, mixam bine si apoi turnam peste blatul de biscuiti, presaram deasupra cerealele si le impingem usor cu o lingura in crema si se da la rece pana pregatim cealalta crema. Mixam frisca cu zaharul vanilat pana se intareste, adaugam piureul de castane si pudra de roscove.
Topim gelatina in 100 ml apa rece si apoi topim la bain marie si turnam in fir subtire in amestec.Turnam peste prima crema si deasupra presaram cu bobite de cereale. Se taie dupa cel putin 2 ore de stat la rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Quiky" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|