Prajitura Rafaella

Postat de loredanaaa in Dulciuri
18 Dec 2016 | 5595 vizualizari
Prajitura Rafaella

Imi place foarte mult aceasta prajitura, gustoasa si usor de facut.

Ingrediente

  • 300 gr faina
  • 5 linguri de ulei
  • 1 praf de copt
  • 5 oua
  • 250 gr zahar
  • Crema:
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri amidon de porumb
  • jumatate ceasca (ceai) zahar
  • 4 galbenusuri
  • 2 cesti (ceai) lapte
  • un zahar vanilat
  • 2 linguri unt nesarat taiat cuburi

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat cu un praf de sare.

Se adauga treptat zaharul, galbenusul si apoi se adauga faina amestecand cu o paleta de sus in jos.

Se adauga uleiul si praful de copt, amestecand usor.

Se toarna compozitia intr-o tava de 33/24, tapetata cu hartie de copt, apoi se coace in cuptor.

Se testeaza cu scobitoarea daca iese curata, atunci este gata.

Se lasa sa se raceasca, apoi se taie in doua foi.

Crema:

Faina se amesteca cu amidonul si zaharul. Galbenusurile se bat usor cu un sfert din lapte si se adauga peste compozitia din faina, amestecand bine. Laptele ramas se fierbe si se toarna putin cate putin peste compozitia facuta mai sus, amestecand bine in acelasi timp. Se da la foc mic, amestecand continuu pana se ingroasa, apoi se ia de pe foc si se adauga untul si vanilia, amestecand pana devine omogen. In caz ca crema devine prea groasa, se adauga putin lapte cald pana devine crema dorita, iar daca crema e prea lichida, atunci, separat, se amesteca putin amidon de porumb in 2 linguri de lapte si se adauga la crema, amestecand pana se ingroasa. Se ia de pe foc, pana se raceste, se acopera o folie de plastic pentru a nu face crusta .

Jumatate din crema se amesteca incet cu frisca batuta.

Crema se intinde pe prima foaie, se pune cea de-a doua foaie si restul de crema pe deasupra.

Se presara cu nuca de cocos.

 Pofta buna!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Rafaella" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura "RAFAELLA"

Postat de adinaciosescu

Prajitura "RAFAELLA"

Blatul: Se bat albusurile tari cu un praf de sare.Se adauga zaharul,galbenusul ,apoi faina in ploaie.Adaugi uleiul si praful de copt ,amestecand usor.Pui compozitia in tava tapetata cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.12.2016, 21:49
la 18.12.2016, 22:14
o prajitura tare buna
la 18.12.2016, 22:37
Mulțumesc diana,diacona
la 18.12.2016, 22:52
buna
la 18.12.2016, 23:09

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking