Prajitura rasturnata, cu banane caramelizate

Postat de BurceaVasilica71 in Mancare copii
13 Iul 2019 | 3216 vizualizari
Prajitura rasturnata, cu banane caramelizate

O prajitura pufoasa cu banane caramelizate Meniu Copii

Ingrediente

  • 2 oua
  • 2 cani faina
  • ½ cana ulei
  • 1/2 cana suc de portocale
  • 1 cana zahar
  • 1 esenta vanilie
  • Coaja rasa de la o portocala
  • 1 praf de copt stins in zeama de lamaie
  • 1 praf de sare
  • 3 banane mari
  • 6 linguri de zahar

Mod de preparare

Se separa ouale. Se bat albusurile cu zaharul si un varf de cutit de sare pana se dubleaza in volum.

Se freaca galbenusurile cu uleiul. Se adauga sucul de portocale, coaja rasa de portocale, esenta de vanilie si faina cernuta peste galbenusuri si se amesteca bine.

Se adauga in aluat praful de copt stins in putina zeama de lamaie sau otet, se amesteca, iar la final se incorporeaza usor albusul batut spuma.

Se pune zaharul la topit in tigaia de fonta. Dupa de s-a caramelizat zaharul, se adauga bananele taiate rondele si se toarna aluatul deasupra.

Se coace in cuptorul preincalzit la 180 ‘ timp  de 30-40 de minute.

Dupa ce se coace prajitura, se rastoarna imediat pe platoul de servire.

Se lasa la racit, se pudreaza cu zahar si se orneaza cu frunzulite de menta.

Pofta buna !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rasturnata, cu banane caramelizate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura rasturnata cu piersici si banane

Postat de Anamaria7

Prajitura rasturnata cu piersici si banane

Incalzim cuptorul la 190C. Eu am folosit o tava dreptunghiulara destul de adanca (5-6cm). Fructe caramelizate: Punem zaharul la caramelizat la foc mic, iar cand a capatat o nuanta aramie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.07.2019, 14:49
la 15.07.2019, 22:54
Buna!
la 19.07.2019, 13:15
Buna!
la 27.02.2022, 21:25
Buna praji !!! La multi ani !!!

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking