Ingrediente
- 4 oua
- un varf de sare
- 6 linguri zahar brut
- 200 ml lapte
- 200 ml ulei
- 300 gr faina
- 1 plic praf de copt
- 3 linguri cacao
- 5 piersici
- 1 lingura unt
- 2 linguri zahar brut
Mod de preparare
Mixam ouale intregi cu un varf de sare si cu zaharul brut, pana isi dubleaza volumul.
Adaugam laptele si uleiul si mixam dupa fiecare.
Incorporam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, folosind un tel.
Ungem o tava de aprx 22/30 cm cu unt si asezam pe fundul tavii piersicile spalate si taiate cubulete. Presaram peste piersici 2 linguri de zahar brut.
Turnam aluatul peste fructe si dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade, timp de 35 de minute.
Scoatem tava din cuptor si dupa ce s-a racit, rasturnam cu grija prajitura pe un platou.
Se poate pudra cu zahar pudra la final.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rasturnata cu piersici" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|