Prajitura rasturnata cu prune

Postat de stefy_a in Dulciuri
18 Aug 2016 | 2721 vizualizari
Prajitura rasturnata cu prune

un gust dulce acrisor care cucereste pe oricine!

Ingrediente

  • (pentru un vas yenna cu diam de 22 cm):
  • 300 g prune - cantarite cu tot cu samburi
  • 200 g zahar
  • 3 oua
  • 6 linguri faina
  • un cubulet unt

Mod de preparare

- se curata prunele de samburi si se amesteca cu 1/4 din zahar

- se aseaza intr-un vas yena tapetat cu unt

- albusurile se separa de galbenusuri

- se bate albusul spuma cu restul de zahar, apoi se adauga galbenusurile, faina si se omogenizeaza

- compozitia se toarna peste prune si de da vasul la cuptor, la temperatura de 160 grade, timp de 45 minute (timpul de coacere difera de la un cuptor la altul asa ca puteti incerca si testul scobitoarea!)

- cand este gata blatul, se scoate de la cuptor, se aseaza peste vasul yena o farfurie si se rastoarna cu grija pe farfurie si se portioneaza dupa ce se mai raceste

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rasturnata cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert prajitura rasturnata cu prune

Postat de robert_badica

Desert prajitura rasturnata cu prune

Mai întâi, pregătim toate ingredientele. Tava se tapetează cu foaie de copt, apoi se aşază în tavă jumătăţile de prune. Peste acestea se presară trei linguri cu...

Citeste continuarea

Desert prajitura rasturnata cu prune si nuci

Postat de Pungasa_Rogue

Desert prajitura rasturnata cu prune si nuci

Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt se pun miezul de nuca, zaharul, zaharul vanilat si scortisoara si se amesteca. Se asaza pe toata suprafata tavii, apoi se pun prunele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.08.2016, 14:24
la 18.08.2016, 20:44
buna prajiturica!
la 18.08.2016, 20:59
Ce prajitura buna si de sezon!
la 18.08.2016, 23:41
Ce frumos ti-a reusit pandispanul! Iar cu prune sigur e delicios!
la 21.08.2016, 15:24
buna

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking