Ingrediente
- Ingrediente Prăjitură răsturnată cu prune - Rețeta delicioasă și aromată
- 7 ouă de găină
- 7 lg făină
- 7 lg zahăr
- 50 gr zahăr tos pt caramel
- 50 ml ulei de floarea soarelui
- 50 gr unt
- 1 kg prune
- nuci pecan
- esență de vanilie
- 1 pliculeț praf de copt
- 1 pliculeț zahăr vanilat
- un praf sare
Mod de preparare
Cum se prepara Prăjitura răsturnată cu prune - Rețeta delicioasă și aromată:
Într-un bol, sparge cele 7 ouă și adaugă un praf de sare și 7 linguri de zahăr. Mixează foarte bine compoziția de ouă până își dublează volumul. Adaugă esență de vanilie și zahărul vanilat și continuă mixarea.
Adaugă uleiul, încorporează-l, apoi adaugă și făina amestecată cu praful de copt și omogenizează compoziția.
Tapetează cu hârtie de copt o tavă și presară zahăr tos. Pune câte o bucățică de unt și câte o nucă pecan din loc în loc.
Așază prunele desfăcute în jumătăți, cu partea tăiată în jos. Toarnă compoziția lichidă peste fructe.
Coace prăjitura cu prune în cuptorul preîncălzit, la 180 grade C, pentru 30-40 minute.
După coacere, scoate prăjitura din cuptor și las-o la temperat înainte de a o tăia.
Este aromată și pufoasă, perfectă pentru gustarea dulce de zi cu zi.
Încearcă și rețeta de Gomboți cu prune sau rețeta de Linzer cu prune.
Îți recomandăm și rețeta de Prăjitură cu prune.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură răsturnată cu prune - Rețeta delicioasă și aromată" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
|