Ingrediente
- 7 linguri zahar
- 3 oua
- 1 cana ulei
- 1 lingurita amoniac stins cu putin otet
- un borcan gem de prune cu nuca ( cam 800 gr. de gem )
- faina cat cuprinde
Mod de preparare
Zaharul se mixeaza cu ouale, pana ce devine o crema deschisa la culoare. Adaugam uleiul si amoniacul stins. Omogenizam. Peste amestecul rezultat, punem faina (pana obtinem un aluat tare). Impartim aluatul in 2 bile egale. Tapetam o tava cu ulei si faina sau cu hartie de copt.Cu ajutorul razatoarei, razuim prima bila de aluat, relativ uniform in tava. Peste aluat punem gemul si il nivelam bine, cu o spatula. Razuim si cea dea doua bila peste gem. Coacem prajitura la foc potrivit, timp de 35-40 minute. Lasam sa se raceasca si portionam.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Razuita"" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|