Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

Postat de bucatarasa in Dulciuri
15 Iun 2024 | 582 vizualizari
Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios cunoscut pentru textura sa moale si culoarea rosie vibranta, complementata de o glazura cremoasa de branza.

Ingrediente

  • Ingrediente Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios
  • Ingrediente pentru blat:
  • 250 g faina
  • 300 g zahar
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri cacao
  • 240 ml ulei vegetal
  • 240 ml lapte batut (buttermilk)
  • 2 oua
  • 1 lingurita otet alb
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 2 lingurite colorant alimentar rosu (gel sau lichid)
  • Ingrediente pentru crema de branza:
  • 450 g crema de branza (la temperatura camerei)
  • 115 g unt (la temperatura camerei)
  • 200 g zahar pudra
  • 1 lingurita extract de vanilie

Mod de preparare

Cum se prepara Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

Prepararea blaturilor:
    Preincalzeste cuptorul la 180°C si unge doua tavi rotunde de 23 cm cu unt si tapeteaza-le cu hartie de copt.
    Intr-un bol mare, cerne faina, zaharul, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, sarea si cacao. Amesteca bine toate ingredientele uscate.
    Intr-un alt bol, combina uleiul, laptele batut, ouale, otetul, extractul de vanilie si colorantul alimentar rosu. Amesteca bine pana la omogenizare.
    Adauga treptat ingredientele uscate peste cele umede, mixand la viteza medie pana cand obtii un aluat omogen.
    Imparte aluatul in mod egal intre cele doua tavi pregatite.
    Coace blaturile in cuptorul preincalzit timp de 25-30 de minute, sau pana cand trec testul cu scobitoarea (o scobitoare introdusa in centrul blatului trebuie sa iasa curata).
    Lasa blaturile sa se raceasca in tavi pentru 10 minute, apoi scoate-le pe un gratar pentru a se raci complet.

Prepararea cremei de branza:
    Intr-un bol mare, bate crema de branza si untul cu un mixer la viteza medie pana devin cremoase si omogene.
    Adauga extractul de vanilie si zaharul pudra treptat, mixand continuu pana cand obtii o crema pufoasa si bine omogenizata.

Asamblarea prajiturii:
    Daca blaturile au o suprafata inegala, taie-le putin pentru a le nivela.
    Pune un blat pe un platou de servire si intinde un strat generos de crema de branza deasupra.
    Asaza cel de-al doilea blat peste crema de branza si intinde restul cremei pe suprafata si marginile prajiturii.
    Decoreaza dupa preferinta, fie cu firimituri de blat rosu (daca ai taiat blaturile pentru nivelare) sau cu alte elemente decorative.

Servirea:
    Lasa prajitura la frigider pentru cel putin o ora inainte de a o servi, pentru a permite cremei sa se intareasca putin.
    Taie prajitura in felii si serveste-o rece alaturi de un ice frappe sau un ice tea . Recomandam si tort Catifea Rosie

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Biscuiti cu bere si cascaval

Postat de Bianca20

Biscuiti cu bere si cascaval

Faina se pune intr-un bol impreuna cu sarea si piperul. Se adauga untul rece si taiat cubulete si se amesteca pana la obtinerea unui aluat faramicios. Se adauga cascavalul ras si berea. Se...

Citeste continuarea

Cosulete cu dovleac

Postat de andaoana

Cosulete cu dovleac

Foile de placinta le decongelam . Intindem fiecare foaie pe blatul de lucru si o ungem cu ulei de floarea soarelui sau cu unt topit ( eu am folosit ulei ). Fiecare foaie o taiem pe lung in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.06.2024, 17:07
Ce culoare frumoasă are!
la 17.06.2024, 17:42
Ce frumoase sunt !
la 20.06.2024, 10:00
la 22.06.2024, 21:48
Buna prajitura si eleganta!

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking