Prajitura sarbeasca, Tunischi

Postat de ladydi in Dulciuri
7 Ian 2017 | 7153 vizualizari
Prajitura sarbeasca, Tunischi

Bunatati pentru colindatori. Am gasit aceasta reteta intr-o revista si am facut-o si noi. Nu stiu cat de sarbeasca este :P, dar este foarte buna. Ne-a facut probleme cu taiatul si cu aspectul, dar merita... Noi am facut doua tavi, o sa vedeti si in poze, intr-una am pus foaie de copt, pe cealalta am uns-o cu ulei, a doua varianta, parca este mai buna. O sa trec ingredientele pentru o tava.

Ingrediente

  • 8 oua
  • 16 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 1 l lapte
  • 300 g nuci taiate
  • 1 borcan gem de caise
  • Pentru ornat:
  • 500 ml frisca
  • 100 g ciocolata rasa

Mod de preparare

Ungem o tava patrata (eu am avut dreptunghiulara) cu ulei si presaram nucile taiate. Separam albusurile de galbenusuri si preparam aluatul pentur blat din cele 8 albusuri batute spuma. Adaugam 8 linguri de zahar si 2 linguri de gem de caise, amestecam si turnam compozitia obtinuta peste nuci. Dam la cuptor pentru circa 15-20 de minute, dupa care scoate tava si o lasam sa se raceasca. Pentru crema, amestecam cele 8 galbenusuri cu restul de zahar, turnam laptele caldut, punem faina si amestecam pana se omogenizeaza compozitia. Punem crema la fiert, la bain-marie si amestecam continuu pana se ingroasa. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca. Ungem blatul cu gem de caise, turnam crema, ungem cu frisca si presaram ciocolata rasa. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura sarbeasca, Tunischi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Desert pasca traditionala

Postat de Oana

Desert pasca traditionala

Aluat : Pune drojdia proaspata in laptele caldut, pune peste doua linguri de zahar si doua de faina si amesteca  bine cu un tel ca sa se dizolve drojdia....

Citeste continuarea

Fursecuri cu pepite de ciocolata

Postat de privatelaura

Fursecuri cu pepite de ciocolata

Intr-un castron, amestecam untul moale, uleiul si zaharul. Amestecam cu un tel, adaugam oul. Amestecam in continuare pana se incorporeaza oul, apoi adaugam faina amestecata cu praf de copt....

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.01.2017, 09:49
delicioasa
la 07.01.2017, 09:55
Delicioasa!
la 07.01.2017, 10:06
super prajiturica!
la 07.01.2017, 10:14
Mă gândesc oare nu era mai bine dacă răsturnai blatul ?Să fie cu nucile in sus și blat jos.De altfel o bunătate de prăjitură din ingrediente!
la 07.01.2017, 10:18

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking