Ingrediente
- 8 oua
- 16 linguri zahar
- 8 linguri faina
- 1 l lapte
- 300 g nuci taiate
- 1 borcan gem de caise
- Pentru ornat:
- 500 ml frisca
- 100 g ciocolata rasa
Mod de preparare
Ungem o tava patrata (eu am avut dreptunghiulara) cu ulei si presaram nucile taiate. Separam albusurile de galbenusuri si preparam aluatul pentur blat din cele 8 albusuri batute spuma. Adaugam 8 linguri de zahar si 2 linguri de gem de caise, amestecam si turnam compozitia obtinuta peste nuci. Dam la cuptor pentru circa 15-20 de minute, dupa care scoate tava si o lasam sa se raceasca. Pentru crema, amestecam cele 8 galbenusuri cu restul de zahar, turnam laptele caldut, punem faina si amestecam pana se omogenizeaza compozitia. Punem crema la fiert, la bain-marie si amestecam continuu pana se ingroasa. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca. Ungem blatul cu gem de caise, turnam crema, ungem cu frisca si presaram ciocolata rasa. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura sarbeasca, Tunischi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|