Ingrediente
Blat:
- 4 galbenusuri
- 100g zahar pudra
- 200g unt sau margarina
- 350g faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1 esenta de vanile
- 1 esenta de lamaie
- 1 esenta de portocala
Crema:
- 4 albusuri
- 200g zahar
- 100g nuci macinate
- esenta de rom
Mod de preparare
Pregatim blatul:
Se freaca galbenusurile cu zaharul pudra,se adauga margarina/untul rand pe rand continuand sa mestecati cu mixerul.Adaugati si esentele.Se adauga faina in ploaie si praf de copt.Continuati sa mestecati.Trebuie sa va iasa un aluat fraged putin mai moale decat cel normal.
Incalzim cuptorul la 160°.Ungem tava de cuptor cu margarina,tapetam cu faina si intindem aluatul.Dam tava la cuptor timp de 15 min.Trebuie sa se coaca pe jumatate.
Pregatim crema:
Batem albusurile spuma adaugand rand pe rand zaharul.Punem nucile macinate si esenta de rom.
Intindem crema peste blatul care l-am scos mai devreme si dam inapoi in cuptor pentru alte 15 minute.
Cand e gata lasati sa se raceasca 5 minue,dupa dupa care cu un pahar incepeti sa faceti formele de semiluna.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Semiluna"" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|