Ingrediente
- 5 albusuri
- un praf de sare
- 10 lg zahar
- 200 g nuca macinata
- 3 lg de faina
- 1 plic praf de copt
- 100 g ciocolata cu lapte
- 8 lg zahar
- 200 g unt
- 200 g arahide nesarate
- 5 galbenusuri
- 5 lg zahar
- 100 g ciocolata amaruie
- 3-4 lg lapte
- 1 lg unt
Mod de preparare
Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, se adauga pe rand cele 10 lg de zahar si se bate in continuare pana se obtine o spuma tare ca pt bezea. Nuca macinata, faina si praful de copt se amesteca impreuna apoi se toarna peste spuma si se omogenizeaza cu miscari usoare. Se toarna blatul in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la 180 de grade pana trece testul scobitorii.
Se scoate blatul din cuptor, se lasa putin sa se raceasca si se rade deasupra ciocolata cu lapte (eu am folosit Milka cu ceva pete de ciocolata alba).
Intr-o cratita cu fundul dublu se pun cele 8 lg zahar sa se caramelizeze. Se adauga untul si se amesteca pana se topeste acesta. Galbenusurile se freaca bine cu cele 5 lg de zahar si se toarna usor peste caramel amestecand continuu. Se pun si arahidele si se omogenizeaza bine, lasand pe foc mic pana incepe sa se lege compozitia. Se ia de pe foc si se toarna peste blat, se niveleaza cu grija sa nu se desprinda ciocolata rasa.
Intre timp se prepara glazura. Ciocolata rupta bucati impreuna cu laptele si untul se pun pe foc mic pana se topeste totul si se omogenizeaza bine. Se toarna peste crema caramel, se niveleaza si se lasa sa se intareasca glazura, se portioneaza si se serveste.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Snickers" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
|