Prajitura Snickers Extra

Postat de ela in Prajituri
19 Mai 2016 | 5617 vizualizari
Prajitura Snickers Extra

Pentru ca ne-a placut foarte mult prajitura snickers cand am facut-o prima data,m-am gandit sa o repet,de data aceasta am ales green sugar (stevia) in loc de zahar si am adaugat stafide in crema si ciocolata snickers si alune in glazura....o nebunie...

Ingrediente

  • BLAT:
  • 8 albusuri
  • 16 lingurite rase green sugar(stevia) sau 8linguri zahar
  • 250 g nuca macinata
  • 4 linguri faina
  • 1lingurita praf de copt
  • 1praf de sare
  • GLAZURA CIOCOLATA ALBA:
  • 300gr ciocolata alba
  • 2 linguri ulei
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • CREMA CARAMEL:
  • 15lingurite green sugar (sau 12linguri zahar)
  • 250gr unt de calitate (82 la suta)
  • 8galbenusuri
  • 200gr alune (prajite putin inainte)
  • 50gr stafide
  • GLAZURA NEAGRA:
  • 250gr ciocolata neagra
  • 75gr ciocolata snickers
  • 50gr unt
  • 100gr alune nesarate
  • 100ml frisca lichida

Mod de preparare

BLATUL:
Batem albusurile cu un praf de sare pana se intaresc,apoi adaugam treptat green sugar si mixam bine.
Amestecam faina, praful de copt si nuca macinata in care adugam treptat albusurile batute, amestecand usor. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit,la foc potrivit pana se coace blatul. Lasam sa se raceasca complet.
Punem intr-o craticioara ciocolata alba cu frisca si uleiul si topim apoi adaugam glazura peste blatul racit. Lasam sa se raceasca COMPLET glazura.
CREMA CARAMEL:
Punem 10lingurite green sugar intr-o craticioara la topit,la foc mic,amestecand continuu.Adaugam treptat bucati de unt moale si amestecam bine pana se topeste untul.
Intre timp pregatim si crema.Mixam galbenusurile cu restul de green sugar pana se albescsi turnam peste caramel,amestecand bine.Adaugam si alunele,stafidele,omogenizam compozitia si lasam pe foc pana se ingroasa putin compozitia.Lasam sa se raceasca apoi o adaugam peste glazura alba si nivelam.Dam la rece.
Cand s-a racit complet crema, pregatim glazura neagra:punem ciocolata rupta bucati(cea neagra si snickersul)cu untul si frisca si lasam sa se topeasca,amestecand continuu.Punem alunele si omogenizam..Dam la rece cateva ore

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Snickers Extra" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Chec pufos cu nuca

Postat de Creatsa

Chec pufos cu nuca

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga zaharul in ploaie si mixeaza pana obtii o bezea foarte tare si lucioasa. Freaca galbenusurile cu...

Citeste continuarea

Prajitura dietetica cu cirese

Postat de rhapsody

Prajitura dietetica cu cirese

1. Preincalzim cuptorul la 190°C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Galbenusurile le batem  cu 20 g indulcitor pana isi maresc volumul si se deschid la culoare. 4....

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.05.2016, 15:23
la 19.05.2016, 15:28
buna buna
la 19.05.2016, 15:30
ce tembela sunt,mi-am dat singura like
la 19.05.2016, 15:58
Adica de ce? nu-ti place?
la 19.05.2016, 16:16
Dia mi-a placut asa de mult ca am cam mancat-o eu toata :">

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking