Prăjitura "Starbucks"

Postat de adriana65 in Prajituri
29 Mai 2013 | 10047 vizualizari
Prăjitura "Starbucks"

Azi vă propun această bunătate de prăjitură, cu o crustă crocantă din nucă şi zahăr brun, numai bună lângă o cafea.

Ingrediente

Ingrediente crustă:

  •  200 g zahăr brun
  •  60 g nucă tocată
  •  125 g făină
  •  115 g unt
  •  1 linguriţă scorţişoară
  •  1 linguriţă cafea măcinată
  •  1 linguriţă cafea instant - ness

Ingrediente blat:

  •  250 g făină
  •  150 g zahăr brun
  •  100 g zahăr tos
  •  225 g unt
  •  2 ouă
  •  1 gălbenuş de ou
  •  75 ml lapte
  •  1 linguriţă praf de copt
  •  1 - 1/2 linguriţă vanilie
  •  un praf de sare

Mod de preparare

Pentru crustă se amestecă zahărul brun cu nuca tocată, scorţişoara, cafeaua măcinată şi cafeaua ness. 

Într-un alt vas, cu ajutorul unei furculiţe se amestecă făina cu untul rece tăiat cubuleţe, amestecul devenind fărâmicios. Se adaugă amestecul de zahăr şi cu ajutorul unei linguri din lemn se combină toate ingredientele. Se lasă deoparte.

Pentru blat se freacă spumă untul cu zahărul brun şi zahărul tos. Se adaugă pe rând ouăle şi gălbenuşul apoi laptele şi zahărul vanilat. Făina se amestecă cu praful de copt şi sarea. Se adaugă la crema de unt. 

Amestecul se pune într-o tavă de 30/20 cm tapetată cu hârtie de copt (la mine nu a fost cazul având o tavă antiaderentă). Peste aluat se repartizează amestecul pentru crustă.

Tava se pune în cuptorul preâncălzit la o temperatură de 180 grade C, unde se coace 40 minute.

Prăjitura rece se porţionează şi se pudrează cu zahăr.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitura "Starbucks"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu lamaie a la Gaby_d

Postat de Patricia_Iordache_79

Prajitura cu lamaie a la Gaby_d

Cum preparam blatul: Separam albusurile de galbenusuri. Mixeazam spuma albusurile impreuna cu sarea si adaugam treptat zaharul, mixand pana se topeste complet. Galbenusurile le freacam cu...

Citeste continuarea

Desert papanasi cu branza

Postat de mirela0911

Desert papanasi cu branza

Intr-un bol se pune branza. (eu am avut crema de branza din aceea de la Lidl si a fost nevoie de mai multa faina). Se adauga sarea, zaharul, zaharul vanilat, galbenusurile si coaja rasa de lamaie....

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.05.2013, 20:49
buna
la 29.05.2013, 20:52
daca e cu nuca imi place
la 29.05.2013, 20:58
place mult!!! E la favo!!!!
la 29.05.2013, 21:00
Delicioasa
la 29.05.2013, 21:04
liike!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking