Ingrediente
- Blat:
- 6 oua
- 100 ml lapte
- 100 ml ulei
- 200 gr zahar
- 2 linguri zeama de lamaie
- un praf de sare
- 500 gr faina
- 2 lingurite praf de copt
- o lingurita extract de vanilie
- Glazura:
- 300 gr unt
- 300 gr zahar
- 80 gr cacao
- o lingurita esenta de rom
- 200 gr fulgi de nuca de cocos
Mod de preparare
Pregatim mai intai blatul: separam ouale si mixam albusurile cu un praf de sare, adaugand treptat zaharul pana obtinem o bezea tare. Adaugam si zeama de lamaie, putin cate putin. Galbenusurile de amestecam cu uleiul cu ajutorul unui tel pana devin cremoase, apoi adaugam laptele. Turnam galbenusurile peste albusuri si amestecam usor cu o spatula, de sus in jos. Amestecam faina cu praful de copt si le cernem peste compozitia de oua, putin cate putin. Se incorporeaza cu grija toata faina pana aluatul devine omogem. Tapetam tava de la aragaz cu hartie de copt si coacem blatul in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru 15-20 de minute. Eu am copt cu ventilatorul de la cuptor pornit si s-a facut foarte repede, usor rumena deasupra. Lasam apoi blatul la racit si il taiem in cuburi.
Pentru glazura, topim untul, adaugam zaharul si praful de cacao si lasam pe foc mic pana se topeste zaharul. La final adaugam esenta de rom. Lasam glazura sa se raceasca foarte putin, apoi glazuram toate cuburile si le tavalim prin fulgii de nuca de cocos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura tavalita" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (32)
|