Prajitura tavalita

Postat de Oana in Dulciuri
13 Mar 2015 | 20219 vizualizari
Prajitura tavalita

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 100 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 200 gr zahar
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • un praf de sare
  • 500 gr faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • o lingurita extract de vanilie
  • Glazura:
  • 300 gr unt
  • 300 gr zahar
  • 80 gr cacao
  • o lingurita esenta de rom
  • 200 gr fulgi de nuca de cocos

Mod de preparare

Pregatim mai intai blatul: separam ouale si mixam albusurile cu un praf de sare, adaugand treptat zaharul pana obtinem o bezea tare. Adaugam si zeama de lamaie, putin cate putin. Galbenusurile de amestecam cu uleiul cu ajutorul unui tel pana devin cremoase, apoi adaugam laptele. Turnam galbenusurile peste albusuri si amestecam usor cu o spatula, de sus in jos. Amestecam faina cu praful de copt si le cernem peste compozitia de oua, putin cate putin. Se incorporeaza cu grija toata faina pana aluatul devine omogem. Tapetam tava de la aragaz cu hartie de copt si coacem blatul in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru 15-20 de minute. Eu am copt cu ventilatorul de la cuptor pornit si s-a facut foarte repede, usor rumena deasupra. Lasam apoi blatul la racit si il taiem in cuburi.

Pentru glazura, topim untul, adaugam zaharul si praful de cacao si lasam pe foc mic pana se topeste zaharul. La final adaugam esenta de rom. Lasam glazura sa se raceasca foarte putin, apoi glazuram toate cuburile si le tavalim prin fulgii de nuca de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura tavalita" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (32)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert prajitura tavalita de post

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura tavalita de post

Blatul: Intr-un bol puneti apa minerala, uleiul, otetul si vanilia. Amestecati putin. Cerneti faina, o adaugati peste lichide. Puneti praful de copt, un praf de sare, zaharul pudra, turmericul...

Citeste continuarea

Desert tavalita de post

Postat de sufletista

Desert tavalita de post

Intr-un bol amestecam ingredientele uscate, facem o adancitura si adaugam ingredientele umede. Cu ajutorul unui tel/spatula, amestecam pana ce se omogenizeaza  bine. Turnam amestecul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.03.2015, 12:43
Ce bine arata
la 13.03.2015, 12:54
ce imi place prajitura asta!
la 13.03.2015, 13:03
Buna tavalita Eu doar atat carcotesc . Cine mai are rabdare sa o manance cu lingurita )
Nu pot sa nu remarc frumoasa ceasca de ceai . Chiar imi doresc si eu un servciu de ceai fin din portelan de calitate . Chiar ieri am vazut in Cluj , dar optiunile sunt reduse la alegerea modelului .
la 13.03.2015, 13:35
Iote la Oana a inteput taveleala de primavara...
la 13.03.2015, 13:56
Daa, Cleme Miha, ai dreptate, nu a mancat nimeni cu lingurita, iti dai seama. Dar arata super poza, nu?

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking