Ingrediente
- pentru aluat:
- 5 oua
- 200 g unt
- 100 g zahar
- 450 g faina
- 50 ml lapte
- 1 plic praf de copt
- 1 plic zahar vanilat
- esenta de rom
- pentru servit:
- 200g ciocolata neagra
- 100ml frisca lichida
- 200g alune
Mod de preparare
Pentru aluat, amesteci untul topit cu zaharul, ouale, esenta de rom, laptele, praful de copt si zaharul vanilat, pana obtii un aluat omogen.
Adaugi progresiv faina, continuand amestecarea. Torni aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si o introduci in cuptorul preincalzit pentru circa 60 de minute, la 160 de grade C.
Maruntesti alunele cu ajutorul unui sucitor. Incalzesti frisca lichida pe baie de aburi si adaugi ciocolata rupta bucatele mici si amesteci pana se omogenizeaza compozitia, fara a fierbe.
Prajitura racita o tai cubulete si o treci prin ciocolata si apoi prin alune.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura tavalita" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
|