Ingrediente
- Ingrediente Prajitura Tavalita cu nuca - Desert gustos de casa:
- 6 oua de gaina
- un praf sare
- 6 lg zahar
- 8 lg faina
- 50 ml ulei de floarea soarelui
- 1/2 plic praf de copt
- sos:
- 200 gr unt
- 4 lg cacao neagra
- 150 gr zahar (daca vreti mai dulce, suplimentati)
- 250 ml lapte
- rom
- extract portocale
- in plus:
- 300 gr miez de nuca macinata
Mod de preparare
Cum se prepara Prajitura Tavalita cu nuca - Desert gustos de casa:
Separa albusurile de galbenusuri. Presara un praf de sare pe galbenusuri si amesteca-le bine.
Cu ajutorul unui robot sau mixer, bate spuma albusurile pana capata consistenta. Adauga zahar treptat, mixand in continuare pana obtii o bezea ferma si lucioasa. Incorporeaza galbenusurile si omogenizeaza.
Incorporeaza faina si praful de copt in compozitia de albusuri, amestecand usor, de jos in sus.
Toarna compozitia intr-o tava de copt tapetata cu hartie si niveleaza frumos.
Coace blatul in cuptorul preincalzit, la 180 grade C, timp de 30 - 40 minute in functie de cuptor. Dupa coacere, scoate prajitura din cuptor si las-o sa se raceasca bine, bine. Portioneaza blatul in cuburi potrivite.
Intre timp, pregateste o craticioara, pune untul la topit, adauga zaharul si cacaua si amesteca pana obtii un sos omogen. Adauga rom si extract de portocale. Lasa la temperat.
Treci fiecare cub de prajitura prin sosul de cacao, apoi tavaleste-l prin nuca macinata. Procedeaza la fel cu toate.
Este o prajitura foarte gustoasa, pufoasa si aromata.
Incearca si reteta de Prajitura Tavalita de post sau varianta de Prajitura Tavalita cu nuca de cocos.
Iti recomandam si reteta de White chocolate Lamington.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tavalita cu nuca - Desert gustos de casa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (3)
|