Ingrediente
- Blat
- 200 gr zahar
- 5 linguri miere
- 150 ml apa in care se dizolva 1 lingurita amoniac
- 100 ml ulei
- 500 gr faina
- Sirop-crema
- 300 ml apa
- 300 gr zahar
- 1 pachet margarina Unirea
- 5 linguri cacao
- esenta de rom
- Ornament
- Nuca de cocos sau nuca macinata
Mod de preparare
Blat
Faina cernuta se pune intr-un bol peste care se adauga apa in care s-a dizolvat amoniacul,zaharul,mierea,uleiul,esenta de rom.Se amesteca bine pana la omogenizare completa si se pune aluatul intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina,apoi se baga la cuptorul preincalzit pana trece testul scobitorii. Pregatim siropul-crema.
Apa cu zaharul se pun pe foc si se lasa sa se lege putin.Se adauga cacaoa,se lasa sa se ingroasa putin.La sfarsit se adauga margarina si esenta de rom.Se da la o parte.
Taiem blatul(dupa ce s-a racit) si dam fiecare bucatica prin sirop.Atentie! Siropul trebuie sa fie cald,altfel se alege margarina. Dupa ce le-am trecut prin sirop,le "tavalim" prin nuca de cocos sau nuca macinata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Tavalita" de post" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (3)
|