Desert cuburi cu miere si nuca de cocos

Postat de cristeena20 in Prajituri
28 Apr 2014 | 76272 vizualizari
Desert cuburi cu miere si nuca de cocos

I se mai zice tavalita, dar difera de unele retete prin faptul ca blatul e cu miere si are un gust minunat.

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 oua mari
  • 400 gr zahar
  • 60 gr unt
  • 4 linguri miere
  • 250 ml lapte
  • 500 gr faina
  • 1 lingurita de praf de copt
  • Glazura de ciocolata:
  • 200 ml lapte
  • 250 gr zahar
  • 200 gr margarina
  • 2 linguri esenta de rom
  • 2-3 linguri cacao
  • 1 pachet de cocos in fulgi

Mod de preparare

Blat: Punem intr-un vas ouale amestecate cu zaharul, laptele, margarina, mierea si punem la foc mic sa se topeasca bine. Lasam sa dea cateva clocote apoi stingem si dam vasul deoparte sa se raceasca. Cand s-a racorit adaugam faina amestecata cu praful de copt si turnam intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina (sau cu hartie de copt).

Se face testul cu scobitoarea si chiar daca pare rumenit deasupra trebuie vazut sa nu fie crud in interior. Din cauza mierii capata o culoare maronie deasupra. Se scoate din tava cu grija si cand e rece se taie cuburi.

Glazura: Amestecam toate ingredientele intr-un vas si punem la foc mic sa fiarba pana se mai ingroasa. Sa vedem daca e bine legat siropul turnam cateva picaturi de sirop intr-un pahar cu apa rece. Daca picaturile raman inchegate frumos, e gata. Daca se imprastie, mai lasam putin pe foc.

Luam de pe foc si inmuiem cuburile de blat in glazura si le scoatem pe o tava cu grija. Facem la fel cu toate bucatile. La final, le tavalim prin fulgi de nuca de cocos. 

Este o prajitura foarte aromata si delicioasa!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cuburi cu miere si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert pasca fara aluat cu branza de vaci

Postat de Bucataras

Desert pasca fara aluat cu branza de vaci

In prima faza separa galbenusurile de albusuri. Intr-un mixer, pune galbenusurile, branza de vaci, coaja de lamaie, stafidele, cu tot cu crema de whiskey in care s-au hidratat si esenta...

Citeste continuarea

Prajitura cu nuca si glazura din galbenus

Postat de Lia1

Prajitura cu nuca si glazura din galbenus

1.Untul il scoti din timp de la frigider ca sa se inmoaie. 2.Pui hartie de copt in tava in care vei coace blatul. 3.Miezurile de nuca le cureti cu grija de cojile care obligatoriu scapa,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.04.2014, 11:57
bune
la 28.04.2014, 11:57
de cand nu le-am vazut superb
la 28.04.2014, 12:08
Vai ....ce -mi faceti voi acum...arata super!!Mie cine-mi pregateste toate bunatatile la care salivez pe aici>>
la 28.04.2014, 12:29
da-mi adresa ionale ca iti trimit o tava
la 28.04.2014, 12:32

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking