Prajitura "Tavalita"

Postat de postavaru in Prajituri
26 Aug 2011 | 17811 vizualizari
Prajitura "Tavalita"

O prajitura pe care probabil ca o cunoasteti. Foarte simpla si gustoasa.

Ingrediente

  • Blat:
  • 150 g zahar
  • 2 linguri miere
  • 100 g lapte
  • 30 g unt
  • 1 ou
  • 250 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Glazura:
  • 250 g zahar
  • 2 linguri cacao
  • 5 linguri lapte
  • 200 g unt
  • esenta de rom
  • nuca de cocos pentru tavalit

Mod de preparare

Pregatim blatul:

Mixam bine oul cu zaharul. Adaugam untul moale si mierea iar apoi laptele si mixam bine pana se omogenizeaza. Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam in aluat. Turnam compozitia in tava (25x35 cm) tapetatat cu hartie de copt. Coacem la foc potrivit pana trece testul scobitorii. Scoatem blatul din tava si il lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit il taiem cubulete cu un cutit bine ascutit.

Glazura:

Punem intr-un vas, la foc mic zaharul impreuna cu cacaoa, laptele si untul. Amestecam pana se omogenizeaza. Dam de pe foc si adaugam esenta de rom.

Dam fiecare bucatica prin glazura racita iar apoi o tavalim bine prin nuca de cocos. Putem sa folosim si nuca macinata.

Servim langa o cafea calda :).

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Tavalita"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (43)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert prajitura tavalita de post

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura tavalita de post

Blatul: Intr-un bol puneti apa minerala, uleiul, otetul si vanilia. Amestecati putin. Cerneti faina, o adaugati peste lichide. Puneti praful de copt, un praf de sare, zaharul pudra, turmericul...

Citeste continuarea

Desert tavalita de post

Postat de sufletista

Desert tavalita de post

Intr-un bol amestecam ingredientele uscate, facem o adancitura si adaugam ingredientele umede. Cu ajutorul unui tel/spatula, amestecam pana ce se omogenizeaza  bine. Turnam amestecul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.08.2011, 10:36
..... de placere , sau de ciuda ?
mi-e pofta de tot ce vad la ora asta ... bine ca-s pe-un site de bucatareala ...
Eu aduc Jacobs-ul !
la 26.08.2011, 10:37
vreau si eu mor de pofta
la 26.08.2011, 10:38
de placere, Diana. Totul de placere
la 26.08.2011, 10:38
Pofteste Carla
la 26.08.2011, 10:39
Vezi sa fie fara zahar

Vezi toate comentariile (43)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking