Ingrediente
- 1 litru de lapte
- 100 g unt
- 1 lgt sare
- 1 plic zahar vanilat
- 300 g faina malai
- 500 g branza cremoasa
- 5 oua
- 50 g faina alba
- 200 g zahar
- 1 lgt coaja rasa de lamaie
- 1 lgt coaja rasa de portocale
Pt. servit:
- zahar pudra pentru presarat
- gem/dulceata/ sos de fructe
Mod de preparare
Prima data se pregateste mamaliga. Intr-o oala cu fundul dublu se pune laptele la fiert. Se adauga untul, sarea si zaharul vanilat. Cand incepe sa fiarba se toarna in ploaie faina de malai si se amesteca cu un tel continuu pentru a nu face cocoloase. Se lasa sa fiarba 5 minute dupa care se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca, amestecand din cand in cand.
Branza cremoasa se mixeaza impreuna cu zaharul. Se separa ouale. Galbenusurile se adauga in crema de branza. Se mixeaza. Se adauga coaja de lamaie si portocale. Se incorporeaza pe rand mamaliga racita. Se adauga si faina alba si se mai mixeaza putin. La final se adauga albusurile mixate spuma impreuna cu un praf de sare. Se incorporeaza usor pana la omogenizare.
Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru cca 40-45 de minute sau pana trece testul scobitorii si este frumos rumenita deasupra.
Se serveste ca atare, presarata cu zahar pudra sau alaturi de gem/dulceata preferata sau un sos de fructe preparat atunci.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert alivanca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|