Ingrediente
- 250 g mălai
- 1 litru lapte
- 500 g brânză de vaci
- 300 g smântână
- 1/2 linguriță sare
- 100 g unt
- 250 g zahăr
- 6 ouă
- pentru servit:
- zahăr brun
- smântână (~200 g)
Mod de preparare
Se pune la fiert laptele, când începe să dea în clocot, se adaugă mălaiul și se amestecă bine să nu se facă cocoloașe. Se lasă aprox. 5 minute la foc mic, după care se răstoarnă într-un castron/oală. Se adaugă untul, sarea și se amestecă până la topirea completă a untului. Se lasă la răcit. Separăm cele 6 ouă. Gălbenușurile se bat bine cu zahărul. După ce s-a răcit compoziția cu mălai adăugăm brânza de vaci, 300 g smântână și gălbenușurile bătute spumă. Se adaugă și albușurile bătute spumă cu un praf de sare.
Compoziția se răstoarnă într-o tavă tapetată cu hârtie pergament sau unsă cu unt și tapetată cu făină. Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 grade C, pentru aprox. o oră sau până se rumenește un pic pe margini.
Se servește rece cu smântână și zahăr deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert alivenci moldovenesti dulci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|