Ingrediente
- Tiramisu reţetă originală
- Pentru blat:
- 200 gr ciocolata cu lapte
- 150 gr faina
- 3 oua
- 180 gr margarina
- 100 gr zahar
- 30 gr cacao neagra
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita esenta de migdale
- Sirop:
- 150 ml cafea
- 1 shot de Amaretto
- Pentru crema:
- 350 gr mascarpone
- 3 galbenusuri
- 3 linguri zahar
- semintele de la 1/2 pastaie de vanilie
Mod de preparare
Tiramisu reţetă originală
Pentru blat, topim ciocolata pe baie de aburi si o lasam sa se racoreasca. Mixam zaharul cu margarina pana devine o crema pufoasa, apoi adaugam pe rand galbenusurile celor trei oua, mixand dupa fiecare adaugare. Urmeaza esenta de migdale si ciocolata topita, pe care le incorporam cu ajutorul unei spatule.
Adaugam faina, cacaua si praful de copt in compozitie si omogenizam.
Mixam albusurile pana devim o spuma firma si le incorporam in preparatul de mai sus, in doua etape si cu miscari de jos in sus.
Intr-o tava cu tartie de copt, turnam compozitia si dam la cuptor pana trece testul scobitorii. Lasam blatul la racit, apoi il taiem in trei pe orizontala si il insiropam cu Amaretto si cafea(preparata dupa gust), amestecate dinainte.
Pentru crema, mixam galbenusurile cu zaharul si semintele de vanilie pana devine o crema albicioasa iar zaharul s-a topit. Adaugam mascarpone si omogenizam.
Umplem blatul cu crema, lasand cateva linguri pentru decor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura tiramisu reteta cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (29)
|