Prajitura Tosca (in haine de sarbatoare)

Postat de alinutza1983 in Prajituri
28 Dec 2011 | 5215 vizualizari
Prajitura Tosca (in haine de sarbatoare)

o prajitura "la moda' pe blogurile culinare, pe care eu am facut-o de cateva ori,fara insa a reusi sa o pozez...de data asta i-am schimbat putin lookul, ca pentru sarbatoare!

Ingrediente

  • 1. pentru blat:
  • 8 albusuri
  • - 200 g zahar fin
  • - 50 g nuca de cocos
  • - mac (dupa gust)
  • - 4 linguri faina
  • - 1 plic praf de copt
  • - putina sare
  • 2. pentru crema:
  • 8 galbenusuri
  • - 8 linguri zahar
  • - 1 plic praf budinca de vanilie
  • - 300 ml lapte
  • - 1 pachet unt
  • 3.finisare:
  • 1 pachet biscuiti
  • -1 cana cafea+2 linguri zahar
  • -esenta ( rom)
  • 4.pentru glazura:
  • 200 ml frisca lichida
  • -200 gr ciocolata amaruie
  • - bombonele decorative

Mod de preparare

1. Albusurile se bat cu zaharul intr-un bol (bine degresat), apoi cand acestea capata consistenta spumei de bezea adaugam nuca de cocos, macul si, la final, faina (cernuta si amestecata cu praful de copt).

2. Aceasta compozitie se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor,la foc mediu cca 15-20 min,pana cand blatul se intareste si capata o culoare aurie.

3.Intre timp pregatim crema de vanilie, astfel:se freaca bine cele 8 galbenusuri cu cele 8 linguri de zahar, apoi se adauga 300 ml lapte si un plic de budinca de vanilie si se fierbe compozitia la bainmarie pana se ingroasa (ca maioneza). Cand este rece aceasta crema adaugam treptat 300g de unt mixand bine,iar la final se va intinde peste baltul de mac scos din cuptor.

4. Peste stratul de crema vom aseza biscuitii ( inmuiati in cafea cu zahar) unul langa altul ,pana cand acoperim toata suprafata tavii.

5. Prajitura se va glazura cu o glazura din smantana in amestec cu ciocolata topite la baina marie ( sau microunde).Se decoreaza dupa inspiratie cu bombonele!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tosca (in haine de sarbatoare)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu visine, glazura de visine si crema de vanilie

Postat de Pungasa_Rogue

Prajitura cu visine, glazura de visine si crema de vanilie

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana cand devin bezea....

Citeste continuarea

Desert chec simplu

Postat de Oana

Desert chec simplu

Mixeaza albusurile cu putina sare si zeama de lamaie, apoi adauga treptat zaharul, pana obtii o bezea lucioasa. Bate cu un tel galbenusurile si pune uleiul, putin cate putin, ca la maioneza,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.12.2011, 13:47
Chiar ca am vazut-o si eu pe mai multe bloguri...pare a fi tare buna !!!La Favo cu ea...urmeaza a fi facuta !
la 28.12.2011, 13:51
si eu tot am vazut-o si astept sa-i vina randul la preparare!!!
la 28.12.2011, 14:45
In straie de sarbatoare
la 28.12.2011, 14:45
spor! exista mici variatiuni de la o reteta la alta, dar pana la urma rezultatul e cam acelasi: o prajitura gustoasa-gustoasa!
la 28.12.2011, 14:56
buna buna

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking