Prajitura Tosca - Reteta delicioasa a unui desert celebru

Postat de deyutzky in Dulciuri
10 Sep 2015 | 64320 vizualizari
Prajitura Tosca - Reteta delicioasa a unui desert celebru

O aveam in plan de ceva timp, dar nu m-am apucat de ea pentru ca....sa fiu sincera....nu m-am gandit ca poate fi atat de buna! :))) Ma gandeam....prajitura cu mac....macul merge la covrigi si alte chestii de-astea :))) si am tot amanat-o pana cand a fost ziua unei colege de munca si ne-a adus aceasta prajitura, pregatita de mama ei. Sa va mai spun ca nu ma puteam opri din mancat?:D :))))) atat de frageda si de buna mmmm.......cei care deja au incercat-o cu siguranta stiu ca nu vorbesc prostii :))) Pentru Prajitura Tosca - Reteta delicioasa a unui desert celebru ai nevoie de ingredientele urmatoare: oua, zahar, faina, mac, lapte, unt, frisca, ciocolata, biscuiti.

Ingrediente

Ingrediente Prajitura Tosca - Reteta delicioasa a unui desert celebru

Blat:

  • 8 albusuri
  • un praf de sare
  • o cana zahar
  • 5 linguri faina
  • 80 g mac
  • 5 linguri nuca de cocos
  • o lingurita praf de copt

Crema:

  • 8 galbenusuri
  • o cana de zahar
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri amidon
  • 50 g unt
  • 150 ml frisca lichida
  • 1 fiola esenta de vanilie

Glazura:

  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 50 ml frisca lichida
  • 50 g unt

In plus:

  • aprox.200-250 g biscuiti Petit Beurre
  • 200 ml cafea preparata

Mod de preparare

Cum se prepara Prajitura Tosca - Reteta delicioasa a unui desert celebru

Intotdeauna incep cu prepararea cremei pentru a avea timp sa se raceasca.

Crema: Intr-o craticioara punem galbenusurile cu zaharul si le amestecam bine. Adaugam amidonul, apoi treptat laptele si amestecam pentru a nu se forma cocoloase.

Punem oala pe foc mic si amestecam in continuu, pana cand compozitia se ingroasa.

Lasam crema cateva minute la racit, apoi adaugam untul si esenta de vanilie. Lasam la racit complet, iar intre timp de ocupam de blat. Dupa ce crema s-a racit complet, se mixeaza frisca si se incorporeaza in crema.

Blat: Mixam albusurile cu praful de sare, apoi adaugam treptat zaharul si continuam sa mixam. Adaugam in ploaie faina amestecata cu praful de copt, apoi macul si nuca de cocos. Amestecam usor, de jos in sus, pana la incorporare.

Tapetam tava cu hartie de copt, turnam blatul, il nivelam si dam tava la cuptorul preincalzit. Lasam sa se coaca la foc mic pana cand se rumeneste putin deasupra, apoi il lasam la racit.

Tapetam cu folie alimentara tava in care am copt blatul, punem blatul si peste el turnam crema racita complet.

Inmuiem rapid biscuitii in cafea si ii asezam peste crema. 

Glazura: Punem toate ingredientele intr-un vas si le topim la foc mic.

Turnam glazura usor racita peste biscuiti, o nivelam si o dam la rece pentru cateva ore.

Incearca si varianta de Prajitura Tosca, varianta dietetica sau reteta de Prajitura Carpati, una dintre cele mai gustoase prajituri.

Iti recomandam si reteta de Prajitura Boema.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tosca - Reteta delicioasa a unui desert celebru" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (31)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Foietaj cu Nutella, Oreo si caju

Postat de caroline

Foietaj cu Nutella, Oreo si caju

Scoatem din timp pachetul cu foietaj din frigider pentru a ajunge la temperatura camerei.  Intindem foietajul pe masa de lucru.  Cu un cutit bine ascutit impartim aluatul in doua...

Citeste continuarea

Reteta nr 100 / Sfanj- gogosi marocane (reteta video)

Postat de JamilaCuisine

Reteta nr 100 / Sfanj- gogosi marocane (reteta video)

Intr-un vas incapator punem faina. Separat dizolvam grojdia uscata in 250 de ml de apa (din totalul de 500 ml) si turnam lichidul peste faina. Incepem sa amestem bine si turnam si restul de 250...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.09.2015, 17:19
ce frumoasa ti-a iesit si tare buna!
la 10.09.2015, 17:20
Delicioasa si super, super aratoasa
la 10.09.2015, 17:32
Super!
la 10.09.2015, 17:40
vreau si eu din bunatatea asta!
la 10.09.2015, 17:42
Si eu vreau sa o probez! Super ti-a iesit!

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking