Prajitura tricolora in oua de Paste

Postat de ctlina in Dulciuri
8 Apr 2015 | 5299 vizualizari
Prajitura tricolora in oua de Paste

Trei culori cunosc pe lume, Amintind de-un brav popor..... :)) Ideea mi-a venit după ce am văzut negresele in ouă de Paște de Dorian Nieto

Ingrediente

  • 5 oua
  • 70 g zahăr
  • 10 cl lapte
  • 7 ml ulei
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 200 g făină
  • vanilie

Mod de preparare

Prepararea oualor: 

Desenați un mic cerc pe fiecare ou.

Faceti gauri mici cu vârful unui ac, pe urmele cercului.

Se decupeaza cercul cu cutitul si se obtine o gaura in ou.

Cu o scobitoare spargeti galbenusurile si amestecati-le un pic pentru a goli oul intr-un castron.

Repetati si goliti toate ouăle. Rezervați 3 ouă pentru prajitura. 

Se spală cojile de ou cu apă fierbinte. Puneti-le timp de 30 de minute într-un vas cu apă caldă și 100 g de sare. 

Ouale trebuie să fie umplute complet cu apă.   

Pregătiți aluatul de prajitura:

Incalziti cuptorul la 180 ° C .  Se amesteca bine cele 3 oua cu zaharul cu mixerul pana devin spumoase.

Se adauga alternand uleiul si laptele, amestecand in continuare.
Se adauga faina, praful de copt si aromele si se mixeaza bine. Împărțiți aluatul în 4 părți egale. 

Am colorat trei parti cu coloranti alimentari: rosu, galben, albastru. Ultima parte am lasat-o natura.

După 30 de minute se spală ouăle și se scurg bine. Cojile trebuie sa fie bine uscate in interior. Punem succesiv un pic din fiecare aluat colorat. Umpleti ouale pe trei sferturi. Puneti la cuptor la 180 ° C timp de 15 minute. Am colorat coaja la 4 oua cand erau inca bine calde  

Ouăle sunt colorate atat în interior cat și în exterior :))

Le cojim si le degustam ...........   

Cu aluatul rămas am făcut un mic chec cu rahat- vedeti si reteta de Cupcakes cu rahat  

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura tricolora in oua de Paste" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv prajitura tricolora

Postat de oanapl

Aperitiv prajitura tricolora

Pentru aluatul verde, separi ouale, iar cele 2 galbenusuri le freci cu 2 linguri de ulei, 1 lingura de smantana, 2 linguri de faina, 1 lingurita praf de copt, sare si 2 linguri de spanac tocat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.04.2015, 17:03
Ce idee traznita Arata tare bine! sunt sigura ca pe copilasi ii incanta Doar, ca eu nu folosesc coloranti alimentari, ma tenteaza ...chiar am avut o discutie la telefon cu o bucatarasa pe tema asta
la 08.04.2015, 17:20
la 08.04.2015, 17:39
Super - frumusele
la 08.04.2015, 17:56
ce frumoase sunt
la 08.04.2015, 18:21

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking