Prajitura turnata cu mere si biscuiti

Postat de Pungasa_Rogue in Prajituri
22 Sep 2015 | 11135 vizualizari
Prajitura turnata cu mere si biscuiti

Astazi am facut o prajiturica de sezon, aducand ca noutate, cel putin pentru mine, stratul de biscuiti in loc de blat. A iesit foarte buna.

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 oua;
  • 8 linguri ulei;
  • 8 linguri lapte;
  • esenta de vanilie;
  • 8 linguri zahar;
  • un praf de sare;
  • 11 linguri faina;
  • o lingurita de praf de copt.
  • Strat de mere:
  • 1 kg de mere curatate de coaja si de seminte;
  • 100 g zahar;
  • o lingurita de scortisoara macinata.
  • Strat de biscuiti:
  • 300 g biscuiti simpli cu vanilie;
  • 200 g unt.
  • Dimensiune tava: 27/37 cm

Mod de preparare

Strat de mere:

Se incepe cu pregatirea merelor: dupa ce au fost curatate de coaja si de seminte si spalate, se dau pe razatoare, apoi se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul si se tin la foc pana cand scade zeama lasata, amestecand din cand in cand. La final se adauga scortisoara si se ia cratita de pe foc.

Blat:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. 

Intr-un castron se pun mai intai ingredientele lichide si se amesteca, apoi se adauga si cele solide si se omogenizeaza. Aluatul se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se baga la cuptor pana cand incepe sa se maroneasca.

Strat de biscuiti:

Biscuitii se maruntesc la robotul de bucatarie, iar untul se topeste, apoi se amesteca.

Asamblare:

Cand blatul a inceput sa se maroneasca, se scoate tava din cuptor, se intind peste el merele caldute, apoi biscuitii, apasand usor cu o spatula de silicon si se introduce tava din nou la cuptor pentru inca 10-15 minute (pana cand biscuitii se inchid un pic la culoare).

Prajitura se lasa sa se raceasca, apoi se poate servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura turnata cu mere si biscuiti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (43)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura turnata cu branza si stafide

Postat de mirela0911

Desert prajitura turnata cu branza si stafide

Intr-un bol se mixeaza ouale cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat. Se adauga alternativ laptele si uleiul. Faina se amesteca cu praful de copt si se pune peste oua. Se mixeaza bine, se...

Citeste continuarea

Prăjitură cu cremă de brânză şi vişine

Postat de diaconta

Prăjitură cu cremă de brânză şi vişine

Am separat albusurile de galbenusurile oualor. Untul moale l-am mixat cu îndulcitorul Green Sugar,pâna ce acesta s-a topit si am obtinut o crema pufoasa. Am adaugat pe rând...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.09.2015, 18:46
prima sosita,prima servita)
la 22.09.2015, 18:46
Citeam tunata...
la 22.09.2015, 18:50
la 22.09.2015, 18:50
e bine si asa,Cleme
la 22.09.2015, 18:56
buna buna

Vezi toate comentariile (43)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking