Ingrediente
- Ingrediente:
- 3 oua
- 13 linguri zahar
- 13 linguri ulei
- 13 linguri lapte
- 18 linguri faina
- 1 plic praf de copt
- 1 plic zahar vanilat
- coaja rasa de la o lamaie
- Umplutura:
- 1 kg visine
- 5-6 linguri zahar
- 2 linguri amidon
- esenta de migdale
Mod de preparare
Mai intai pregatim umplutura pentru aceasta prajitura. Visinele se spala, se scot samburii, se pun intr-ooala, se adauga zaharul si amidonul si se pun la foc mic amestecandu-se in continuu pana cand se leaga ca o budinca si in final adaugam un strop de esenta de migdale. Intr-un bol de bat ouale impreuna cu zaharul, vanilia si uleiul. Se adauga apoi faina amestecata cu praful de copt si laptele. Rezulta o compozitie asemanatoare cu cea de pancakes. Jumatate din compozitie se toarna intr-o tava (20/30) tapetata cu hartie de copt. Se coace 10-12 minute, dupa care se scoate din cuptor si se pun visinele, apoi se toarna restul de compozitie pentru blat. Se mai pune prajitura in cuptor pentru 35-40 minute, dupa care se scoate, se pudreaza cu zahar si se lasa sa se raceasca apoi se portioneaza. Eu n-am asteptat sa se raceasca de tot pentru ca erau pofticiosi prin zona, dar sfatul meu este sa lasati prajitura sa se raceasca bine, eventual sa o puneti in frigider pentru ca se va putea taia mult mai frumos si va arata mai bine decat prajitura mea.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura turnata cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|