Prajitura Valentina

Postat de Luana in Dulciuri
3 Dec 2015 | 6458 vizualizari
Prajitura Valentina

De ce Valentina? Pentru ca tipa este o mare amatoare de dulciuri si priceputa, a adus intr-o zi la munca o bunatate de praji inventie de a ei, nu are are nici un nume asa ca m-am gandit s-o numesc eu, Valentina.

Ingrediente

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 5 linguri faina
  • esenta de vanilie
  • zahar vanilat
  • 50 gr unt topit
  • 100 g ciocolata cu lapte rasa
  • visine (congelate sau din compot)
  • 70- gr ciocolata menaj cu lapte
  • 50 ml frisca lichida

Mod de preparare

Se separa ouale.

Albusurile se bat spuma cu un varf de sare si zaharul pana la omogenizare.

Galbenusurile se bat spuma cu zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul.

Se adauga galbenusurile peste albusuri si cu un tel amestecam usor, adaugam si faina treptat apoi ciocolata rasa. La urma adaugam untul topit si usor racit si esenta de vanilie.

Intr.o tava tapetata cu hartie de copt adaugam compozitia si visinele (daca sunt congelate  adaugam 2 linguri de zahar si  le lasam din timp la tempreratura camerei) .

Dam la cuptorul incins circa 25 minute. Cat timp se raceste prajitura topim ciocolata la bain-marie si lasam sa se raceasca.

Aruncam ciocolata peste prajitura si si servim repede :)), nu de alta dar eu nu mai aveam rabdare.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dupa ce sa racit

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Valentina" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata

Postat de medioto59

Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata

Prepararea checului Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu zaharul (adaugat in ploaie) si zaharul vanilat, pana obtinem o bezea ferma. Amestecam galbenusurile cu uleiul, ca la...

Citeste continuarea

Prajitura cu cocos si crema de vanilie

Postat de roxana_simona

Prajitura cu cocos si crema de vanilie

Pentru aluat: Amestecăm toate ingredientele, aluatul il împărţim in două bucăţi egale și întindem două foi. Pentru crema de cocos: Batem albusurile spuma cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.12.2015, 15:26
faina praji
la 03.12.2015, 15:28
Arata super!
la 03.12.2015, 15:34
Daca era Valentin intram la banuieli, ca te dai la Vali al meu...
la 03.12.2015, 15:38
bya
la 03.12.2015, 15:39
satisf. multu

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking