Prajitura vanilata cu mere, prune uscate si nuca

Postat de RuxyRux in Prajituri
18 Feb 2017 | 3608 vizualizari
Prajitura vanilata cu mere, prune uscate si nuca

Ma aflam astazi in targ si-n fata mea, pe taraba, erau din belsug si mere si nuci si prune uscate...ma credeti ca deja am si simtit gustul prajiturii? :))))) A iesit un deliciu!

Ingrediente

Aluat:

  • 185 gr unt( gras 82%)
  • 285 gr faina
  • 1 ou
  • 70 gr zahar
  • 3 linguri apa minerala
  • vanilie
  • coaja portocala
  • un praf de sare
  • un varf de lingurita praf de copt
  • unt pentru uns tava

Umplutura:

  • 12 mere
  • 1 kg prune uscate
  • cateva lingurite zahar brun
  • scortisoara
  • o cescuta de nuci
  • cativa biscuiti( optional)
  • vanilie
  • zahar pudra vanilat pentru decor

Mod de preparare

Se amesteca ingredientele, untul taiat bucati rece, dar moale, cu faina cernuta, praful de sare, cel de copt, oul, zaharul, vanilia, coaja de portocala si apa minerala. Cand aluatul s-a omogenizat, l-am infainat usor cu amidon si l-am pus la rece 30 de minute.

Merele, se spala, se razuie( eu le dau pe razatoare cu tot cu coaja).

Nucile si biscuitii se mixeaza la blender.

Aluatul se intinde pe o suprafata infainata cu amidon si faina ( jumatate jumatate) si se transfera in tava tapetata clasic unsa cu unt si infainata usor.

Peste aluat, se pun prunele, apoi merele, se presara putin zahar brun si vanilie, scortisoara, iar deasupra nuca si biscuitii.

Prajitura se coace 25-30 de minute, se raceste si se pudreaza cu zahar pudra vanilat.

Pentru ca este o prajitura cu biscuiti, nu se poate taia frumos calda, e firesc sa fie sfaramicioasa, asa ca daca doriti sa arate perfect, asteptati sa o taiati cand se raceste complet!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura vanilata cu mere, prune uscate si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert prajitura cu piscoturi incorporate in blat

Postat de merisor67

Desert prajitura cu piscoturi incorporate in blat

Reteta de unde m-am inspirat este aceasta:  http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-triumf-26570.html Blat:  separam albusurile de galbenusuri si dam deoparte 4 galbenusuri pe...

Citeste continuarea

Prajitura cu lamaie si strugurei

Postat de timea

Prajitura cu lamaie si strugurei

Mixam untul cu un varf de sare si cu zaharul. Adaugam coaja si zeama de lamaie si pe rand cate un ou amestecand cu telul. Incorporam faina amestecata cu praful de copt si adaugam intre timp...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.02.2017, 23:48
Oare aș putea dormi liniștită cu așa bunătate în casă ? Trebuie să guuuust arată bine, iar prunele uscate pot fi un ingredient surpriză tare plăcut! Felicitări pentru rețetă!
la 18.02.2017, 23:51
Cred ca nuu )) nici eu nu am rezistat fara sa gust...miroase superb in casa Iti multumesc draga mea pentru toate cuvintele minunate!
la 18.02.2017, 23:57
Ce ai Rux, cu noi??? Ne aduci numai bunatati....
la 19.02.2017, 00:03
Imi sunteti dragi! Diana
la 19.02.2017, 01:28
buna buna

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking