Prajitura vieneza cu capsuni

Postat de mirela0911 in Prajituri
1 Iun 2016 | 5661 vizualizari
Prajitura vieneza cu capsuni

Primisem zilele trecute 2 pungi cu napolitane vieneze. Cand le-am vazut, am si stiut ce fac cu ele. Vazusem candva reteta de prajitura vieneza la Bucataresele vesele si am zis sa o prepar si eu, dar in timp ce imi pregateam ingredientele am si modificat reteta si a iesit o bunatate de prajitura in aceasta combinatie. :X

Ingrediente

Pt. 2 blaturi:

  • 8 oua
  • 8 lg zahar
  • 8 lg faina
  • 4 lg ulei

Pt. crema de vanilie:

  • 4 oua
  • 4 lg amidon
  • 5-6 lg zahar
  • 600 ml lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 250 g branza mascarpone

Pt. sosul de capsuni:

  • 500 g capsuni
  • 1/2 pahar apa
  • 3 lg zahar
  • 2 lg amidon
  • 2-3 lg apa

Mai este nevoie de:

  • 2 pachete napolitane vienze
  • zahar pudra pentru ornat

Mod de preparare

Blatul: Se coc 2 blaturi separat. Un blat se prepara astfel: Se separa 4 oua. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga pe rand zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul, apoi se toarna amestecul peste albusuri. Se omogenizeaza cu ajutorul unei spatule. La final se adauga faina si se incorporeaza usor. Se toarna compozitia in tava aragazului, tapetata cu hartie de copt. Se coace la temperatura de 180 de grade pentru cca 15 minute (se face testul cu scobitoarea). Se scoate din cuptor si se pune pe un platou la racit cu tot cu hartia de copt. Se procedeaza la fel cu celalalt blat. Se lasa sa se raceasca.

Crema de vanilie: Se mixeaza bine ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana se topesc. Se adauga amidonul apoi laptele putin cate putin pana se omogenizeaza. Se aseaza vasul pe foc si se lasa sa fiarba usor pana se ingroasa si se obtine o crema ca budinca. Se lasa sa se raceasca bine apoi se mixeaza cu branza mascarpone.

Sosul de capsuni: Se spala capsunile, se indeparteaza coditele si se pun intr-o craticioara, taiate bucatele mai mici (in doua sau patru in functie de cat de mari sunt). Se pune zaharul si se lasa 10 minute deoparte. Se pune craticioara pe foc, se toarna si apa si se lasa sa dea cateva clocote, pana se inmoaie capsunile. Separat se dizolva amidonul in cele 2-3 lg apa si se toarna peste capsuni. Se lasa sa fiarba pana se ingroasa sosul. Se da deoparte si se lasa sa se raceasca.

Asamblare prajitura: Unul din blaturi se desprinde de pe hartia de copt cu grija si se pune pe un platou. Se ung ambele blaturi cu sosul de capsuni. Peste sos se intinde jumatate din crema de vanilie. Deasupra se aseaza napolitanele vieneze una in continuarea celeilalte si la distanta mica intre ele (ca in imagine). Deasupra se pune restul de crema, apoi cu grija se aseaza cel de-al doilea blat. Se indeparteaza cu grija hartie de copt si se da la rece prajitura pentru cel putin o ora.

Se presara zahar pudra, se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura vieneza cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura Greta Garbo

Postat de merisor67

Prajitura Greta Garbo

Mod de preparare foi:   frecam drojdia cu o lingura de zahar pana la lichefierea acestora. In alt vas frecam untul cu zaharul pudra pana devine spumos, apoi incorporam ouale, smantana,...

Citeste continuarea

Desert Banana Bread

Postat de Bucataras

Desert Banana Bread

Pune nucile intr-o tigaie sa se coaca putin - gustul nucii coapte e usor mai intens. Cand s-au racit toaca-le cu cutitul. Piseaza bananele, adauga untul topit, apoi ouale pe rand si esenta de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.06.2016, 20:49
mmm.... yamiiiii
la 01.06.2016, 20:53
ce bine arata
la 01.06.2016, 20:59
Delicioasa!
la 01.06.2016, 21:05
Fetelor, e asa de buna! Multumesc de aprecieri!
la 01.06.2016, 21:27
Daca-mi pui si-un vals e tot tacamul...

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking