Prajitura zserbo (sau Greta Garbo)
Postat de Criss in Prajituri 6 Noi 2012 | 20423 vizualizari
Azi am scos de la naftalina :D una din retetele foarte vechi ale mamei mele. Prajitura Zserbo, cum se gaseste in caietul ei, Greta Garbo, Gerbeaud, Jerbo cum am vazut ca se mai gaseste pe diverse pagini pe net. Aceasta prajitura este creatia de cofetarului sef de la Gerbeaud, o vestita cofetarie din Budapesta. Drept sa spun niciodata nu mi-a placut in mod deosebit aceasta prajitura cu gem si nuca. Prea banala. Mie imi plac prajiturile cremoase, spumoase in general. Si nu stiu ce mi-a venit azi sa fac aceasta prajitura, cert e ca l-am fericit pe dl. sot care e in stare sa dea gata toata tava in 2 ore. :D Si tocmai am constatat ca de vreo doua luni n-am mai postat decat prajituri si torturi pe blog, deci ar fi cazul sa mai postez si alte retete. :D
Dar sa revenim la prajitura noastra.
Inapoi la reteta
|
Comentarii (37)
la 07.11.2012, 19:05
Multumesc dragele mele. Ma bucur tare mult ca va place. In opinia mea nu-i decat o banala prajitura cu gem si nuca. Dar vad ca are mare succes.
la 02.12.2012, 21:55
Criss,esti modesta ,calitate rara in zilele noastre....Dar,adevarul este ca e una dintre cele mai vechi si celebre prajituri din fostul imperiu Austro-Ungar...Si, din punctul meu de vedere,(si nu numai)este foarte gustoasa,depinde cum e facuta,dupa ce ingrediente ai in reteta,de obicei folosesc multa nuca,coaja de lamaie,esenta de rom......o aromatizez dupa bunul-plac,alte dati am pus bucati de ciocolata,stafide,visine printre nuca macinata si zahar...Oricum,prajiturile cu foi sunt printre preferatele mele,oricand le prefer dulcegariilor moderne,prajiturile cu foi,retetele vechi ale mamelor noastre imi sunt cele mai dragi!!!Felicitari pentru tot ceea ce faci!
la 11.04.2013, 22:39
dar oare nu raman foile crude daca nu se coc separat ???
la 12.04.2013, 07:44
Este foarte buna aceasta prajiturica ..am preparat-o si eu!
COMENTEAZA