Ingrediente
Ingrediente:
- 600 g faina
- 25 g drojdie
- 150 ml lapte
- 200 g unt/margarina
- 2 linguri smantana
- 1 lingura zahar
- 1 ou intreg + 1 galbenus
- coaja rasa de lamaie
Umplutura:
- 1 borcan gem de caise (sau ce va place)
- 300 g zahar
- 300 g nuca macinata
Glazura:
- 200 g ciocolata amaruie
- 4-5 linguri frisca lichida
- 50 g ciocolata alba pentru grilaj (optional)
Mod de preparare
Drojdia se pune in laptele cald amestecat cu o lingura de zahar si se lasa sa dospeasca. Intr-un bol se amesteca faina cu untul moale, se adauga smantana, oul + galbenusul, coaja de lamaie si se toarna laptele cu drojdia. Se framanta un aluat moale, destul de elastic si nelipicios care se imparte in 3 bile (pe cat posibil egale) si se lasa la loc cald sa creasca timp de o ora.
Intr-o tava se pune hartie de copt si se intinde prima foaie pe planseta usor infainata. Se pune prima foaie in tava, se unge cu jumatate din cantitatea de gem, se presara jumatate din amestecul de nuca si zahar, se pune a doua foaie, din nou gem si restul de nuca+zahar si se acopera cu a treia foaie.
Foaia de deasupra se inteapa din loc in loc cu o furculita, apoi se pune tava in cuptor. Dupa 30 minute e bine sa verificati cu o scobitoare daca s-a copt suficient.
Oricum ea trebuie sa ramana destul de alba, sa nu fie prea rumena pentru ca devine uscata si tare daca o lasam prea mult in cuptor. Dupa ce s-a racit se glazureaza cu ciocolata topita si optional se poate face si un grilaj de ciocolata alba, pentru un aspect mai deosebit. (Da bine in poze :D)
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura zserbo (sau Greta Garbo)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (37)
|