Ingrediente
- 1/2 chec cu vanilie
- 150 gr mascarpone
- 6-7 rulouri de napolitane cu ciocolată
- 1 lgța esența mentă
- 300 gr ciocolată neagră
- 3 lg lapte dulce
- ornamente cacao
- 1 lg cacao
Mod de preparare
Pregătim un castron. Se fărâmițează cu mâna pandișpanul/ checul rămas. Se adaugă brânza mascarpone și o linguriță de esența de mentă. Se amestecă ușor, apoi se adaugă rulourile de napolitană sfărâmate grosier. Se amestecă să se obțină o compoziție densă, modelabilă. Se formează biluțe de mărime potrivită și se dau la rece.
Separat, se pune la topit pe baie de aburi ciocolata, se adaugă laptele și se lasă până se topește, apoi se omogenizează. Se ia de pe baia de aburi și se lasă puțin la temperat.
Se scot prăjiturelele de la rece, se îmbracă în ciocolata topită, se ornează după gust, apoi se dau la rece până în momentul servirii!
Să vă fie de folos!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturele cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|