Pricomide asortate

Postat de ancutsa in Dulciuri
22 Aug 2016 | 2431 vizualizari
Pricomide asortate

Pricomide cu migdale si dulceata de afine, cu nuca si dulceata de capsuni, cu migdale si cacao.

Ingrediente

  • Albusurile de la 5 oua (de marime medie);
  • 5 linguri de zahar;
  • 4 linguri (pline) de faina;
  • 1 lingurita praf de copt;
  • un plic zahar vanilat;
  • un virf lingurita sare;
  • pentru arome: cacao, nuca macinata, migdale macinate, dulceturi

Mod de preparare

Se preincalzeste cuptorul.

Se separa ouale. Vom folosi la aceasta reteta numai albusurile, iar galbenusurile puteti sa le folositi la alta reteta. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul, zaharul vanilat si se bat in continuare pana se intareste bezeaua.

Se adauga praful de copt si, treptat, faina, amestecand cu o lingura.

Compozitia se imparte in mai multe castronele, in functie de cate arome dorim. Eu am vrut urmatoarele arome:

- pricomide cu nuca macinata (am pus intr-un castronel 5 linguri de nuca);

- in altul, nuca si dulceata de capsuni;

- migdale macinate cu dulceata de afine (veti observa ca se va colora in mov spre indigo);

- migdale macinate si cacao.

Va puteti juca aici dupa gust si inspiratie. E o activitate placuta de impartasit cu cei mici :)

 

Se pune compozitia in sprit (fara mot, daca aveti nuca mai mare) si se formeaza pricomide intr-o tava incapatoare (cu foaie de copt). Se da tava la cuptor, la foc mediu, pana devin aurii pe margini sau aprox 10 de minute. Verificati-le din cand in cand pentru ca se pot arde usor.

Eu am obtinut 2 tavi.

Se servesc reci, se pot uni doua cate doua, lipindu-le cu dulceata sau crema de ciocolata.

Pofta Buna!

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/06/pricomide-asortate.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Pricomide asortate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Gogosi cu bere(de post )

Postat de rocsi_1612

Gogosi cu bere(de post )

Apa minerala o punem intr-un ibric si o asezam pe foc pana devine calduta. Drojdia o frecam cu 1/2 lingura de zahar, putina apa minerala si o lasam 10 minute sa creasca. Intr-un bol punem...

Citeste continuarea

Desert orez cu lapte si afine

Postat de mihaelar63

Desert orez cu lapte si afine

Orezul se pune la fiert in apa cu sare. Folositi o oala adecvata cu fundul dublu. Cand apa de pe orez a fost absorbita la fierbere ,se adauga laptele caldut. Amestecati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.08.2016, 14:31
la 22.08.2016, 14:48
la 22.08.2016, 16:14
la 22.08.2016, 18:04
la 22.08.2016, 20:04
super!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking