Prima paine cu maia

Postat de RuxyRux in Piine
20 Apr 2020 | 4387 vizualizari

Stiti vorba celebra: “ As da un regat pentru o paine?” Sigur ca nu, pentru ca am inventat-o eu! 😊😃😇 De cand ma stiu am avut o relatie speciala cu painea, am iubit-o de la prima la ultima bucatica, mirosul ei cand e calda, poaspat scoasa din cuptor mi se pare cel mai frumos miros din lume, este unul din darurile cele mai minunate ale divinitatii pentru hrana noastra.🥰❤️ Cand eram copil, ma trimitea mama la paine, pe atunci era intermediara cu cartofi, pana ajungeam cu ea acasa, era deja mancata pe jumatate. Cred ca as putea scrie o carte despre paine, atat de mult o iubesc! Stiti deja ca de ceva timp nu s-a mai gasit drojdie, de regula preparam macar de doua ori pe saptamana in casa cu drojdie uscata sau proaspata, asa ca lipsa m-a motivat sa cresc o maia de de la zero, cu sfaturile Codrutei, de pe blogul Apa Faina Sare si iata ca dupa a zecea zi de reusita am dat startul unui nou inceput. N-am crezut ca voi deveni atat de indragostita de aceasta noua paine( stiu bine painea cu maia, gustul ei, o cumparam uneori de diverse brutarii artizanale, insa nu era chiar ce imi doream). Acum, la doua zile coc o paine fabuloasa, poate ca nu e cea mai perfecta inca la aspect, insa la gust este exceptionala! Reteta am descoperit-o asa cumva dintr-o neatentie, baza ei nu imi apartine , este  a Sarei Owens, ea foloseste un starter preparat de seara din maiaua mama, cu 10 gr de maia, 25 de grame de apa si 25 de grame de faina. Eu pentru ca nu am citit reteta cap coada, am pus direct 60 gr din maiaua mama, aici m-am sfatuit si cu Adina* Miti a noastra draga) care e inaintea mea cu prepararea painii cu maia si ea a zis daaa, pune direct :)))) si asa am facut dis de dimineata cand am inceput painea si zau ca bine am facut pentru ca gustul este mult mai bun, mai echilibrat decat cel din reteta originala( am probat-o si pe aceea, deci stiu ce spun, dar bine, sigur ca este chestie de gust pana la urma). Hai ca am scris un roman, sa trecem la prepararea minunatiei. Eu am sa va prezint painea cu secara, daca nu va place ideea, puteti sa o preparati din faina alba si cele 80 de grame de secara sa le inlocuiti cu faina integrala( am procedat si asa).     Aluaturi de casa

Inapoi la reteta

Comentarii (35)

la 21.04.2020, 23:04
Iti multumesc mult Rocsi!
la 22.04.2020, 06:30
e perfecta!
la 22.04.2020, 12:27
Multumesc Licurici, e foarte gustoasa, perfecta nu stiu inca dar va fi din ce in ce mai...si mai...si mai...te pup cu drag! Sunt multe de invatat cand faci pane cu maia! Mersi mult!
la 13.05.2020, 06:45
Buna!
la 24.05.2020, 23:12
Multumesc Dantes!

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking