Reteta delicioasa de Profiterol cu crema de vanilie si glazura de ciocolata

Postat de BakeUpArtist in Dulciuri
24 Noi 2016 | 7560 vizualizari
Reteta delicioasa de Profiterol cu crema de vanilie si glazura de ciocolata

Astăzi am adus din nou în casă gustul copilăriei, mult iubit de mine și de prieteni. Rețetă simplă, Reteta delicioasa de Profiterol cu crema de vanilie si glazura de ciocolata, păcat să nu o facem mai des.   Cosulete din aluat frantuzesc, crema delicioasa de vanilie si glazura fina, fac din Reteta delicioasa de Profiterol cu crema de vanilie si glazura de ciocolata, o reteta cautata si apreciata de multi dintre noi!

Ingrediente

Ingrediente Reteta delicioasa de Profiterol cu crema de vanilie si glazura de ciocolata

Aluat choux:

  • 200 ml apa
  • 125 g faina
  • 120 ml ulei
  • 4 oua
  • sare

Crema de vanilie:

  • 500 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 3 oua
  • 50 g faina
  • 1 lingurita extract de vanilie

Glazura:

  • 100 g ciocolata amaruie
  • 2 linguri de ulei

Mod de preparare

Preparare Reteta delicioasa de Profiterol cu crema de vanilie si glazura de ciocolata

Aluat choux

Puneți apa împreună cu sarea și uleiul la fiert; când au început să fiarbă, adăugați toată făină odată și amestecați energic cu telul.

Lăsați pe foc amestecând până se formează o peliculă subțire pe vas, proces similar ca la prepararea mămăligii.  Apoi lăsați compoziția să se răcească la temperatura camerei, după care începeți să incorporați ouăle pe rând, mixând după fiecare;

Folosind un posh de patiserie cu dui rotund, formați în tavă, pe hârtia de copt, bile cu diametrul de 4-5 cm, în funcție de cât de mari doriți să fie prăjiturile; atenție, în cuptor își vor dubla, chiar tripla mărimea!

Încingeți cuptorul bine, la 200 de grade și introduceți tava pe raftul de sus și coaceți aluatul pentru 10-15 minute, până se umflă. Apoi reduceți căldura la minim, porniți ventilația sau crăpați ușa cuptorului puțin, și mai coaceți încă 15-20 de minute, până se gătește aluatul la interior.

Crema de vanilie

Într-o cratiță puneți laptele la fiert; după ce fierbe opriți focul.

Separat, mixați oule cu zahărul până obțineți o compoziție cremoasă. Adăugați făină și mixați până devine omogen, fără cocoloașe. Adăugați 2/3 din laptele fierbinte, amestecând cu telul până la omogenizare; după ce ați încorporat, puteți adăuga și restul de lapte, apoi fierbeți crema la foc mic, amestecând continuu. Adăugați vanilia și fierbeți până se îngroașă crema.

Lăsați la răcit; dacă s-au format cocoloașe, treceți crema prin sită.

Când crema s-a răcit, puteți umple choux-urile. si apoi le glazurati.

Noi iubim la fel de mult si aceste Eclere de casa  dar si acest delicios  tort ecler

Ce ziceti de o Prajitura ecler la tava?

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta delicioasa de Profiterol cu crema de vanilie si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert Fursecuri ''budigai''

Postat de Constelatialeu

Desert Fursecuri ''budigai''

Aluatul se face in doua etape. Prima data frecam ouale cu zaharul pana devin o spuma si se topeste zaharul, se adauga amoniacul stins cu otet si o cana cu faina. Se omogenizeaza si se lasa pana a...

Citeste continuarea

Cozonac evantai cu mere

Postat de mitinita

Cozonac evantai cu mere

Preparam maia din apa, drojdie si cele 50 de gr de zahar. Lasam deoparte 5 minute, apoi adaugam faina, untul, laptele, ouale si extractul de vanilie. Framantam un aluat (va fi putin lipicios),...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.11.2016, 19:52
Ce bine arata !
la 24.11.2016, 19:54
Nu e doar gustul copilăriei tale, ci al multora din noi.
Arată foarte bine, bravo!
la 24.11.2016, 19:55
cum arata
la 24.11.2016, 20:05
Va multumeeeesc!
la 24.11.2016, 20:07
Arata super!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking