Ingrediente
Pentru choux-uri:
- 150 ml apa;
- 75 ml ulei;
- 100 g faina;
- 3 oua;
- sare;
Pentru topping:
- inghetata de ciocolata;
- inghetata de piersici;
- crema de afine;
- sos de ciocolata;
- fructe pentru decor.
Mod de preparare
Intr-un vas se pun la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand a inceput sa fiarba, se ia de pe foc si se adauga faina. Se amesteca bine si se lasa sa se racoreasca.Ouale se bat bine, apoi se incorporam in compozitie. Tapetam o tava cu hartie de copt si cu ajutorul unui pos formam gramajoare din aluat.. Se baga la cuptor pentru 15 minute.
Cand sunt gata, gogoselele se scot, se umplu cu crema de afine.
Se ia o cupa de inghetata si se aseaza choux-uri,cupe de inghetata de ciocolata/piersici,iar pe deasupra se decoreaza cu sos de ciocolata.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Profiterol cu crema de afine si inghetata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|