Ingrediente
- un pui potrivit
- 150 g de unt
- 2 catei de usturoi
- 1 lingurita boia dulce
- 1 lingurita busuioc uscat
- 1 lingurita de delikat
- 1 lingurita cimbru
- 1 lingurita de oregano
- 1 lingurita sare
- 1/2 lingurita piper
- 4 linguri ulei de masline Cirio
- 100 gr vin alb
Mod de preparare
Pentru inceput am spalat puiul bine si l-am curatat de impuritati. Cu ajutorul unui cutit cu varf subtire am facut un buzunar intre pielea puiului si carne.
Cele 150 de grame de unt le-am lasat sa se inmoaie la temperatura camerei si am amestecat cu restu de ingrediente, cu exceptia vinului si uleiului de masline. Cand compozitia s-a omogenizat bine am umplut buzunarele facute la pui.
La exterior l-am uns cu ulei de masline, l-am condimentat cu sare, piper, boia de ardei dulce si l-am pus intr-o forma de yena. Am turnat vinul deasupra si l-am dat la cuptor la temperatura de 220 de grade. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui aromat la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|