Pui basquaise

Postat de oanapl in Pui
28 Ian 2017 | 5459 vizualizari
Pui basquaise

Ingrediente

  • 3 pulpe pui cu spate
  • 150 g de jambon uscat
  • 2 ardei grasi rosii
  • 2 ardei grasi galbeni
  • 3 cepe
  • 3-4 catei de usturoi
  • 250 ml vin alb sec
  • 1 kg rosii sau doua cutii de rosii în bulion
  • 1 foaie de dafin
  • sare
  • piper
  • cimbru maruntit
  • ulei de masline
  • boia

Mod de preparare

Frigi ardeii, apoi ii cureti de pielita. Tai puiul in bucati. Intr-un wok, cu trei- patru linguri de ulei de masline încins, pui bucatile de pui, asezonezi (sare, piper, cimbru maruntit, boia) si le rumenesti pe toate partile la foc iute.

 Tai ceapa pestisori si usturoiul felii.
Scoti bucatile de pui din wok si pui ceapa, în acelasi ulei, la foc mic, cu un praf de sare, pana devine translucida si fondanta. Adaugi usturoiul si jambonul taiat fasii, asezonezi, iar dupa cinci minute, torni vinul alb sec deasupra, apoi lasi sa fiarba la foc mic, amestecand des.
Dupa zece minute, adaugi fasiile de ardei copt si lasi sa fiarba la foc mic, pana aproape se evapora tot lichidul. Adaugi rosii curatate de pielite si taiate bucati sau cele doua cutii de rosii în bulion, amesteci si mai dai un clocot. Adaugi bucatile de pui la sos, acoperi wokul si lasi sa fiarba 30-40 minute, amestecand din cand in cand. Daca sosul scade prea tare, adaugi doua, trei linguri de apa.
Adaugi sare si piper, daca e necesar si servesti fierbinte. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui basquaise" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Copanele de pui cu cartofi in sos de mustar

Postat de rocsi_1612

Copanele de pui cu cartofi in sos de mustar

Copanelele le spalam bine si le tamponam cu un servet de bucatarie. Cartofii ii curatam , ii spalam si ii taiem in 3 felii pe lungime. Ungem un vas termorezistent cu ulei, punem o canita cu apa,...

Citeste continuarea

Tocanita de pui si ciuperci in sos de rosii

Postat de mirela0911

Tocanita de pui si ciuperci in sos de rosii

Se spala pieptul de pui, se sterge cu un prosop de hartie si se taie cubulete potrivite. Ciupercile se spala bine si se taie felii subtiri.  Intr-o cratitioara se pune uleiul la incins si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.01.2017, 16:31
la 28.01.2017, 16:44
Yammy!
la 28.01.2017, 17:14
la 28.01.2017, 17:23
Yamiiii!
la 28.01.2017, 17:28

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking