Pui basquise

Postat de rocsi_1612 in Pui
5 Sep 2020 | 4118 vizualizari
Pui basquise

Am descoperit aceasta reteta la Liana! Am vazut-o si de la prima privire m-a atras, am zis ca trebuie sa o incerc! Mirosea grozav in timp ce o pregateam, insa rezultatul este unul cu adevarat minunat! Nu ma asteptam sa imi placa atat, dar atat de mult, tinand cont ca pe mine greu ma cucereste o reteta. De acum a intrat in meniul meu, ca o pregatesc mai des. 

Ingrediente

  • 4 pulpe de pui
  • 2 cepe mari
  • 2 ardei galbeni
  • 2 ardei kapia
  • 150 gr jambon/muschi file
  • 1 pahar vin alb
  • 2 catei de usturoi
  • 1 cutie rosii decojite intregi
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • cimbru uscat
  • 1 foaie dafin
  • 2 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Parliti pulpele de pui de eventualul puf, le spalati si le taiati in doua.

Ceapa curatata o tocati marunt. Ardeii ii curatati de cotori, seminte si ii taiati fasii. Puteti pune si copti ardeii, apoi curatati, dar eu i-am preferat cruzi. Jambonul il taiati bucatele. Rosiile decojite le tocati marunt. Usturoiul il curatati si il taiati felii.

Incingeti intr-o cratita uleiul, adaugati bucatile de pui. Le condimentati cu sare, piper, boia dulce si cimbru. Le rumeniti pe ambele parti, apoi le scoateti pe un platou. Adaugati ceapa, usturoiul si jambonul in cratita. Presarati un praf de sare si le sotati la foc mic 3-4 minute. Turnati vinul, lasati sa fiarba cam 5 minute, apoi adaugati si ardeii. Mai lasati sa fiarba inca 5 minute, amestecati din cand in cand, apoi dati drumul rosiilor. Invartiti totul, apoi asezati bucatile de pui.

Acoperiti cratita cu capac, lasati pe foc circa 30-40 de minute. Amestecati din cand in cand. Daca mai ese nevoie de lichid, mai puneti putina apa fierbinte. La mine nu a fost cazul. Cand ati vazut ca puiul este patruns si sosul s-a ingrosat, inchideti aragazul. O dati deoparte, o lasati 5 minute sa se racoreasca, apoi serviti.

Se poate servi cu orez, piure sau simpla. Eu am ales sa o servesc cu un colt de paine calde de casa! Ce nebunieeee!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui basquise" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Șnițele din piept de pui marinat

Postat de AndrutzaP

Șnițele din piept de pui marinat

   Acest mod de pregatire necesita putin mai mult timp deoarece trebuie marinata carnea. Sosul in care se va marina carnea se face astfel: mustarul se amesteca cu sosoul worcester si cu...

Citeste continuarea

Reteta rapida de pulpe de pui, pe pat de varza dulce, la cuptor

Postat de vasimur

Reteta rapida de pulpe de pui, pe pat de varza dulce, la cuptor

Iata cum se prepara Reteta rapida de pulpe de pui, pe pat de varza dulce, la cuptor Ne ocupăm mai întâi de pulpe, ca să aibă timp să se marineze. Curățăm pulpele de eventuale...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.09.2020, 19:28
la 05.09.2020, 19:49
la 05.09.2020, 20:06
Pffff, la noi rețeta dublă!
la 05.09.2020, 20:32
Ne place carnea de pui, dar de sosul basquaise nu știam, a trebuit să caut pe net...
la 06.09.2020, 01:31
Tentant de incercat

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking