Pui basquise

Postat de rocsi_1612 in Pui
5 Sep 2020 | 4086 vizualizari
Pui basquise

Am descoperit aceasta reteta la Liana! Am vazut-o si de la prima privire m-a atras, am zis ca trebuie sa o incerc! Mirosea grozav in timp ce o pregateam, insa rezultatul este unul cu adevarat minunat! Nu ma asteptam sa imi placa atat, dar atat de mult, tinand cont ca pe mine greu ma cucereste o reteta. De acum a intrat in meniul meu, ca o pregatesc mai des. 

Ingrediente

  • 4 pulpe de pui
  • 2 cepe mari
  • 2 ardei galbeni
  • 2 ardei kapia
  • 150 gr jambon/muschi file
  • 1 pahar vin alb
  • 2 catei de usturoi
  • 1 cutie rosii decojite intregi
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • cimbru uscat
  • 1 foaie dafin
  • 2 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Parliti pulpele de pui de eventualul puf, le spalati si le taiati in doua.

Ceapa curatata o tocati marunt. Ardeii ii curatati de cotori, seminte si ii taiati fasii. Puteti pune si copti ardeii, apoi curatati, dar eu i-am preferat cruzi. Jambonul il taiati bucatele. Rosiile decojite le tocati marunt. Usturoiul il curatati si il taiati felii.

Incingeti intr-o cratita uleiul, adaugati bucatile de pui. Le condimentati cu sare, piper, boia dulce si cimbru. Le rumeniti pe ambele parti, apoi le scoateti pe un platou. Adaugati ceapa, usturoiul si jambonul in cratita. Presarati un praf de sare si le sotati la foc mic 3-4 minute. Turnati vinul, lasati sa fiarba cam 5 minute, apoi adaugati si ardeii. Mai lasati sa fiarba inca 5 minute, amestecati din cand in cand, apoi dati drumul rosiilor. Invartiti totul, apoi asezati bucatile de pui.

Acoperiti cratita cu capac, lasati pe foc circa 30-40 de minute. Amestecati din cand in cand. Daca mai ese nevoie de lichid, mai puneti putina apa fierbinte. La mine nu a fost cazul. Cand ati vazut ca puiul este patruns si sosul s-a ingrosat, inchideti aragazul. O dati deoparte, o lasati 5 minute sa se racoreasca, apoi serviti.

Se poate servi cu orez, piure sau simpla. Eu am ales sa o servesc cu un colt de paine calde de casa! Ce nebunieeee!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui basquise" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pulpe de Pui la Cuptor in Vin Rosu (Reteta Video)

Postat de Ina75

Pulpe de Pui la Cuptor in Vin Rosu (Reteta Video)

Tocam marunt usturoiul. Taiem ceapa solzisori. Taiem rosiile in felii. Incalzim cuptorul. Pregatim o tava pentru cuptor in care punem uleiul.Adaugam ceapa si feliile de rosie....

Citeste continuarea

Cordon Bleu

Postat de Irina

Cordon Bleu

Am batut fasiile din piept de pui, dupa care le-am condimentat cu sare si piper. Am asezat cate trei fasii de piept de pui usor suprapuse, pentru a forma o "foaie" mai mare. Am asezat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.09.2020, 19:28
la 05.09.2020, 19:49
la 05.09.2020, 20:06
Pffff, la noi rețeta dublă!
la 05.09.2020, 20:32
Ne place carnea de pui, dar de sosul basquaise nu știam, a trebuit să caut pe net...
la 06.09.2020, 01:31
Tentant de incercat

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking