Pui cu sos de muștar - Irezistibil de gustos

Postat de Bucataras in Pui
22 Aug 2024 | 672 vizualizari

  Andra Mihail a pregătit astăzi o rețetă delicioasă și rapidă de pui în sos de muștar și smântână. Este un preparat foarte gustos pe care îl poți servi alături de o garnitură de orez sau cartofi. Pentru acest Pui cu sos de muștar - Irezistibil de gustos, ai nevoie de următoarele ingrediente: pulpe de pui, usturoi, muștar, smântână lichidă.  

Ingrediente

  • Ingrediente Pui cu sos de muștar - Irezistibil de gustos
  • 2 pulpe de pui
  • 3 căței usturoi
  • 2 linguri muștar
  • 200 ml smântână gătit
  • 100 ml apă
  • ulei de floarea soarelui
  • patrunjel verde
  • sare și piper

Mod de preparare

Cum se prepara Pui cu sos de muștar - Irezistibil de gustos

Încinge uleiul de floarea soarelui într-o tigaie mare, la foc mediu.
Condimentează pulpele de pui cu sare și piper, apoi pune-le în tigaie, cu pielea în jos, și prăjeste-le până capătă o crustă rumenă și crocantă, aproximativ 2 minute pe fiecare parte. Adaugă usturoiul tocat.

După ce s-au rumenit frumos pulpele, adaugă apa peste ele și lasă totul pe foc până devin pătrunse și apa a scăzut.

Amestecă smântâna lichidă cu muștarul, apoi adaugă sosul format peste pulpe. Condimentează cu sare și piper. Lasă puțin pe foc să fiarbă până scade ușor sosul. Presară pătrunjel verde tocat.

Puiul în sos de muștar este gata pentru a fi savurat. Poți servi alături de o garnitură de orez sau piure.

Încearcă și rețeta de Pui cu sos ca la Buzău, o mâncare delicioasă pe care o poți servi cu Castraveți murați sau cu Gogoșari în oțet la rece.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu sos de muștar - Irezistibil de gustos" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (2)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Rulou de pui umplut cu leurda

Postat de simona72

Rulou de pui umplut cu leurda

Daca aveti un piept de pui intreg il taiati in doua. Fiecare jumatate se taie in doua pe lungime, dar nu de tot, obtinand astfel cate o felie mai mare de piept de pui. Acoperim fiecare felie in...

Citeste continuarea

Pulpe de Pui cu Bere si Stafide la Cuptor (Reteta Video)

Postat de Ina75

Pulpe de Pui cu Bere si Stafide la Cuptor (Reteta Video)

Incalzim cuptorul. Pregatim un vas termorezistent. Asezam pulpele de pui in vas. Condimentam cu sare si piper macinat. Punem frunzele de rozmarin desfacute de pe ramuri. Adaugam uleiul....

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.08.2024, 11:58
Într-adevăr, sosul de muștar este foarte bun...!
la 22.08.2024, 12:27

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking