Pui cu sos de muștar - Irezistibil de gustos

Postat de Bucataras in Pui
22 Aug 2024 | 675 vizualizari
Pui cu sos de muștar - Irezistibil de gustos

  Andra Mihail a pregătit astăzi o rețetă delicioasă și rapidă de pui în sos de muștar și smântână. Este un preparat foarte gustos pe care îl poți servi alături de o garnitură de orez sau cartofi. Pentru acest Pui cu sos de muștar - Irezistibil de gustos, ai nevoie de următoarele ingrediente: pulpe de pui, usturoi, muștar, smântână lichidă.  

Ingrediente

  • Ingrediente Pui cu sos de muștar - Irezistibil de gustos
  • 2 pulpe de pui
  • 3 căței usturoi
  • 2 linguri muștar
  • 200 ml smântână gătit
  • 100 ml apă
  • ulei de floarea soarelui
  • patrunjel verde
  • sare și piper

Mod de preparare

Cum se prepara Pui cu sos de muștar - Irezistibil de gustos

Încinge uleiul de floarea soarelui într-o tigaie mare, la foc mediu.
Condimentează pulpele de pui cu sare și piper, apoi pune-le în tigaie, cu pielea în jos, și prăjeste-le până capătă o crustă rumenă și crocantă, aproximativ 2 minute pe fiecare parte. Adaugă usturoiul tocat.

După ce s-au rumenit frumos pulpele, adaugă apa peste ele și lasă totul pe foc până devin pătrunse și apa a scăzut.

Amestecă smântâna lichidă cu muștarul, apoi adaugă sosul format peste pulpe. Condimentează cu sare și piper. Lasă puțin pe foc să fiarbă până scade ușor sosul. Presară pătrunjel verde tocat.

Puiul în sos de muștar este gata pentru a fi savurat. Poți servi alături de o garnitură de orez sau piure.

Încearcă și rețeta de Pui cu sos ca la Buzău, o mâncare delicioasă pe care o poți servi cu Castraveți murați sau cu Gogoșari în oțet la rece.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu sos de muștar - Irezistibil de gustos" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (2)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Pui cu sunca si usturoi

Postat de Constelatialeu

Pui cu sunca si usturoi

Pregatim puiul pentru impanare, adica-l spalam, il crestam si in crestaturi bagam felii de sunca si catei de usturoi. Intr-un castronel pregatim o maioneza de mustar. Mustarul, sarea, piperul...

Citeste continuarea

Rasol de pui (de tara)

Postat de Dya

Rasol de pui (de tara)

Dupa ce portionam puiul, il punem la fiert in 3-4 l de apa (fiind de tara, are nevoie de un timp mai mare de fierbere). Se spumuieste ori de cate ori este necesar. Adaugam cartofii si morcovii...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.08.2024, 11:58
Într-adevăr, sosul de muștar este foarte bun...!
la 22.08.2024, 12:27

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking