Pui cacciatora sau pui in stil vanatoresc

Postat de mirela0911 in Pui
27 Dec 2020 | 8675 vizualizari
Pui cacciatora sau pui in stil vanatoresc

Vazusem aceasta reteta acum ceva vreme si mi-am spus atunci ca va trebui sa o incerc si eu, candva, iar azi m-am gandit sa o pun in practica. Am cautat pe site retetele fetelor si am intrat in panica vazand ciuperci la ingrediente iar eu nu aveam asa ceva la indemana si nici la magazin nu voiam sa merg sa iau. Asa ca am cautat reteta si la alte case si m-am oprit la cea de pe blogul Laurei Adamache. Cu unele mici modificari am obtinut aceasta mancare delicioasa pe care am servit-o cu cartofi piure. Multumesc pentru reteta! "retete festive de iarna"

Ingrediente

  • 6 buc pulpe superioare si 2 copanele (in total 1 kg)
  • 20 ml ulei de masline
  • 1 buc ceapa alba mare
  • 1 buc morcov
  • 1 crenguta de telina
  • 1 fir de rozmarin
  • 1 catel de usturoi mai mare
  • sare, piper dupa gust
  • 100 ml vin rosu
  • 400 ml suc de rosii
  • masline negre
  • patrunjel verde
  • cartofi piure

Mod de preparare

Bucatile de carne se spala bine apoi se lasa sa se scurga bine de apa.

Uleiul se pune la incins intr-o cratita. Se pun bucatile de carne si se lasa sa se caleasca cate 5 minute pe fiecare parte.

Ceapa se curata si se taie marunt. La fel si morcovul, se curata si se taie in cubulete mici. Crenguta de telina se taie marunt. Catelul de usturoi se curata si se lasa intreg.

Dupa ce s-au calit bucatile de carne, se pun si legumele, usturoiul si crenguta de rozmarin si se lasa 5 minute sa se caleasca impreuna apoi se toarna vinul. Se lasa sa fiarba 5 minute pentru a se evapora alcoolul. Se indeparteaza rozmarinul si usturoiul si se pune sucul de rosii. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se lasa sa fiarba la foc mic, acoperite, timp de 30-40 de minute, pana se obtine un sos mai gros. 

Intre timp se prepara piureul de cartofi apoi se serveste impreuna cu carnea si sosul asezonate cu patrunjel verde si masline negre.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cacciatora sau pui in stil vanatoresc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Piept de pui umplut cu farinheira

Postat de cristeena20

Piept de pui umplut cu farinheira

- Bucatile de carne le crestam , facand un buzunar in mijloc . Le condimentam cu sare, piper si praf de usturoi. Le lasam la rece cateva ore inainte de a le pregati. - Farinheira se pune...

Citeste continuarea

Paste cu sos pesto si pui la grill

Postat de Irina

Paste cu sos pesto si pui la grill

Am pregatit puiul cu cateva ore inainte. Am dezosat pulpele fara sa indepartez pielita, le-am uns cu ulei de masline si le-am condimentat cu sare, piper si boia de ardei, dupa care le-am pus in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.12.2020, 19:38
Delicios!
la 27.12.2020, 19:40
Pusca ai , da`permis ?
la 27.12.2020, 19:45
la 27.12.2020, 19:46
la 27.12.2020, 19:50
Bun!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking